petak, 26. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Najluđa sportska pravila

Ljubitelji sporta uglavnom poznaju pravila sporta koja prate redovno, međutim ipak postoje pojedina pravila koja su malo zastupljena i nisu poznata široj javnosti, čak i kada je reč o najpopularnijim sportovima današnjice.

Tenis – ukoliko započne poen i teniser nosi kačket na glavi, onda mora da završi poen sa njom. Ako teniseru padna kapa za vreme poena, igra se prekida i poen se ponavlja od početka.

Kriket – ako udarač koji je na redu nije spreman da stane na svoju poziciju, 3 minuta nakon smene poslednjeg, može biti isključen zbog kršenja vremenskog roka.

Golf – ukoliko igrač ne potpiše svoju karticu za rezultate, biće diskvalifikovan. Potpis je znak validnosti i saglasnosti sa rezultatima, pa ako kartica nije potpisana, rezultati nisu oficijalni.

Atletika – skidanje dresa ili majice za vreme trke su strogo zabranjeni, jer u suprotnom sledi diskvalifikacija.

Bejzbol – ako loptica pogodi sudiju iza udirača u glavu, svi protivnički igrači napreduju za po jednu bazu.

Vaterpolo – zabranjen je udarac u prepone, kao i prskanje vodom u lice protivničkog igrača.

Odbojka na pesku – nije dozvoljeno obe ekipa da igraju u opremi iste boje. Bacanjem novčića se određuje koji tim će promeniti boju svoje opreme.

Konjički sport – nije dozvoljeno da se prave rezovi na nogama konja u skakačkim disciplinama. Ovo pravilo omogućuje ravnopravnost takmičara, jer se veruje da sitne povrede teraju samog konja da skače više.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje