petak, 29. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

Nastavlja se agonija Dominika Tima

Austrijski teniser Dominik Tim i dalje muči muku da pronađe željenu formu. Nekadašnji treći teniser sveta se konačno vratio na teniske terene nakon višegodišnje pauze, no rezultati nisu kakve je očekivao. Naime, Austrijanac je ove sezone odigrao deve mečeva i zabeležio samo jednu pobedu protiv Aleksa Molčana u Buenos Airesu.

Poslednji jako težak poraz Tim je doživeo protiv Francuza Adrijana Manarina u Indijan Velsu. Rezultat je bio 2:1, po setovima 4:6 6:4 7:6 (7:5).

Bio je to meč koji je Tim trebao i morao da dobije. Propustio je sijaset šansi da ovo dobije možda i kroz dva seta. Nakon vođstva od 1:0 u setovima Tim je i u drugom setu imao brejk prednosti, a onda se od sredine seta potpuno ugasio. Usledio je veliki pad u igri što je Manarino iskoristio i sa dva brejka „ukrao“ set protivniku.

Momentum je svakako bio na strani Manarina koji je bolje otvorio treći set, brejkom. Tim se sredinom seta vratio i meč je rešen u taj brejku. U taj brejku Tim je u dva navrata imao mini brejk prednosti no ni to nije bilo dovoljno za pobedu. Uporni Manarino se vraćao i za razliku od protivnika svoju šansu je znao da iskoristi.

Tim može da se pakuje za Majami, a Manarino će u drugoj rundi igrati protiv Italijana Lorenca Musetija.

Ostali rezultati:

Martines – Hasler 7:6 (7:6) 3:6 6:4
Hidžikata – Imer 6:4 7:5
Gaske – Gojo 6:4 6:7 (5:7) 6:2
Šok – Barer 6:4 6:2
Popirin – Žang 6:4 5:7 6:1

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje