petak, 26. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Navijači se odužili golmanu koji je za njihov klub postigao 36 golova!

Odavno je poznata fanatična ljubav navijača prema svojim fudbalskim idolima, ali i zahvalnost klubova prema svojim legendama. Taj trend je u Južnoj Americi na još višem nivou, što se pokazalo i u najnovijem slučaju, kada su juče navijači i fudbalski klub Velez, svečano prikazali statuu, legendarnog golmana ovog kluba i reprezentacije Paragvaja, Hoze Luisa Čilaverta.

Čilavert je poznati i kao sjajan izvođač slobodnih udaraca, iz kojih je za Velez postigao 36 golova, a u klubu je bio od 1994.godine do 2000. Svoju karijeru je počeo u Paragvaju, u klubu Sportivo Luqueno, potom prelazi u Guarani, pa u San Lorenco. Usledio je dolazak u špansku Saragosu i potom povratak u Južnu Ameriku u dres Veleza. Povratak u Evropu usledio je u sezoni 2000-01, da bi se potom otisnuo u urugvajske Penjarol, a karijeru je završio u sezoni 2003-04 u dresu Veleza. Za nacionalni tim Paragvaja, branio je 74 puta i postigao 8 golova.

O ovom događaju i postavljanju statue sa njegovim likom, je rekao: ,, Ovo je velika časta u mestu koje smatram svojom kućom. Želim da poručim svim navijačima Veleza da su moja ljubav do kraja života.“

 

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje