subota, 20. april 2024.

t1x2.net

spot_img

NBA: MVP kojeg neće na Draftu?

Nesumnjivo je Nikola Jokić i ove sezone najkorisniji igrač NBA lige, a kladionice trenutno plaćaju koeficijent od svega 1.36 da i 3. put za redom osvaja MVP titulu.

Somborac dominira sa statistikom od 24.7 poena (procenat šuta iz igre 63.2%), 11.2 skokova (6. u ligi u toj kategoriji) i 10.1 asistenciju (ispred njega samo klasični plejmejkeri Harden i Young).

Međutim, lider Denvera se nikako ne uklapa u All-Star program, tačnije u utakmicu koja se tradicionalno održava. Njegov klupski trener Mike Malone je izjavio da je ta utakmica nešto najbesmislenije što postoji jer u samom meču nema intezivne odbrane. Adam Silver se ne bi složio sa tom konstatacijom jer se velike pare obrću dovođenjem najboljih zvezda iz čitave lige.

Uprkos činjenici da je najkorisniji igrač NBA, LeBron James ga je selektovao tek kao 7. pika za njegovu ekipu, a sve to prokomentarisao Jokić izjavom da ni on sam sebe ne bi draftovao jer nije stovren za ovu utakmicu.

I zaista, Jokić je imao mizernu statistiku od 4 poena i 6 asistencija, ali osim alley-op dodavanja za Kinga, nije imao spektakularne poteze. Možemo uporediti njegovu igru na ovakvom zabavnom meču sa igrom Tim Duncana koji je imao slične predstave.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje