sreda, 15. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

NBA: Nasrnuo na saigrača, pa se izvinjavao! Kolika kazna mu sledi?

Košarkaši Minnesote u poslednjem meču ligaškog dela NBA lige igrali su protiv Pelicansa (113:108) i vodili borbu za direktan plasman u Plejof, a pobeda domaćeg tima ostala je u senci incidenta.

Pelicansi su na poluvreme otišli sa 8 poena prednosti i to je bio razlog za sukob košarkaša Minnesote koji se desio prilikom tajm-auta. Rudy Gobert je u jednom trenutku potpuno izgubio strpljenje, pa je udario saigrača Kyle Andersona, ali su saigrači ostali koliko toliko prisebni. Njihovi saigrači su ih ubrzo razdvojili nakon čega je Gobert poslat u svlačionicu.

Snimak incidenta – https://www.instagram.com/p/Cq1ERsYIbyJ/

Sukob se nastavio i u svlačionici iza zatvorenih vrata, a za „The Athletic“ je nekoliko izvora potvrdilo da je došlo do nove svađe. Ipak, Anderson je u jednom trenutku poručio Gobertu „da će ga prebiti“ dok su bili na parketu. Sve ovo je bila posledica nezadovoljstva igrača.

Trener Minesote nije želeo da se pozabavi uzrocima, ali će se on pitati za posledice.

Nismo ponosni na ponašanje bilo koga. Mi stvarno nismo uronili toliko duboku u koren problema. Ali momci su samo bili frustrirani. Nismo igrali dobro – poručio je Finch.

Anderson je objasnio incident: Mislim da se samo temperament zapalio. To je sve, tako je kako je. Pričaćemo o tome i nastavićemo dalje. Odrasli smo ljudi. Samo ćemo nastaviti.

Emocije su me nadvladale. Nije trebalo da reagujem na način na koji sam reagovao. Izvinjavam se navijačima, klubu i posebno Kyleu kojeg izuzetno volim i poštujem kao saigrača – napisao je Gober na Tviteru.

Minnesota će igrati u Play-in turniru protiv Lakersa, a ostaje da se vidi da li će Gobert biti suspendovan. Bio bi ovo veliki hendikep za ekipu jer je Fracnuz odličan defanzivac u reketu, a povrh svega se i krilni defanzivac povredio!

Naime, Jalen McDaniels je svoju frustraciju izrazio udarcem u zid, prilikom čega mu je nastradala šaka! McDaniels će defnitivno propustiti narednu utakmicu, a ostaje da se vidi da li će još vremena provesti van parketa.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje