subota, 27. april 2024.

t1x2.net

spot_img

NBA PO: Biti ili ne biti za tripl-dabl mašinu

U 2h posle ponoći u Teksasu će se odigrati 5 meč prve runde NBA Plejofa između Houston Rocketsa i Oklahome City Thunder. Trenutno ekipa koju predvodi James Harden ima prednost 3-1 u odnosu na Russell Westbrooka.

Svi mečevi u seriji su rešeni razlikom od 2-4 poena, osim prvog meča kada je Houston ubedljivo slavio (31 poen razlike). Oklahoma je u prošlom meču ušla u 4. četvrtinu sa suficitom od 4 poena, ali je taktika koju je primenio trener Houstona urodila plodom. Naime, on je prekidao igru takzovanim hakovanjem (namernim fauliranjem) jednog od najgorih izvođača slobodnih bacanja u istoriji NBA! Andre Roberson je u meču bio lošiji izvođač i od Shaqa sa šutem svega 2 od 12 sa linije bacanja! Pretprošli meč je takođe bio očajan sa 0-5. Trener Donovan će morati da smisli taktiku kako da izvuče iz igre jednog od najboljih defanzivaca ekipe.

Da li će Russell Westbrook (margina 34.5 poena) ponoviti partiju kada je imao 51 poen, ali je njegova ekipa izgubila taj meč. U ostale 3 partije beležio je 22, 32 i 35 poena. Sigurno je da će imati najviše loptu u rukama, a na njemu će u odbrani biti dosadni Patrick Beverley.

James Harden (margina 33.5 poena) je izjavio kako ima minornu povredu koja ga je sprečila da bude poenterski produktvniji u prošlom meču (svega 16 poena, dok je u pretohdnim mečevima imao 37, 35 i 44).

U prošlom meču je brazilski centar Nene (margina 9.5 poena) imao sjajno veče bez promašenog šuta iz igre (12 od 12) za 28 poena. Da li će i danas Harden razmišljati kako da razigra igrače zbog povrede koja ga muči pa će Nene profitirati?

https://twitter.com/HoustonRockets/status/856271129266335745


Ukoliko već niste, zapratite nas na našoj Facebook stranici za još vesti https://www.facebook.com/sportskenovosti.net/ . Ukoliko imate nekih sugestija ili kritika, pišite nam u komentaru ispod.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje