četvrtak, 28. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

NBA Poeni igrača: Na proseku je od 8.5, a ispisao istoriju?

Košarkaši Memphis Grizzliesa osigurali su mesto u doigravanju NBA lige nakon što su u noći između petka na subotu stigli do 46. pobede u 73. utakmici sezone. Grizzliesi su slavili 151:114 protiv Houston Rocketsa uz istorijski dobru partiju Luke Kennarda.

Igrač koji je nedavno stigao u Grizzliese iz Los Angeles Clippersa prosečno postiže 8.5 poena ove sezone, ali vodeći je u šutu za tri u celoj ligi s prosekom od 48.6%. Dosad je pospremio 106 od 218 dalekometnih pokušaja, a posebno je impresivan bio sinoć.

Ubacio je čak 10 trojki iz samo 11 pokušaja, postavio rekord franšize po broju pogođenih šuteva za tri poena i time ispisao ne samo istoriju Memphisa već i cele NBA lige. Dosad su Klay Thompson i Ty Lawson bili jedini igrači u NBA istoriji koji su ubacili 10 trojki uz 90 ili više posto preciznosti, ali niti jedan od njih nije napravio ovo čime se sad može hvaliti Kennard.

On je postao prvi igrač u istoriji lige koji je pogodio 10 trojki, a da je odigrao manje od 25 minuta utakmice. Tačnije nije odigrao niti pune 24.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje