petak, 26. april 2024.

t1x2.net

spot_img

NBA sećanja – Charles Barkley

NBA sećanja je rubrika gde se vraćamo u stara vremena kroz priču, fotografiju i video snimke. Setićemo se najboljih partija kako igrača sa ovih prostora, tako i nezaboravnih partija NBA superzvezda.


Charles Barkley trenutno radi kao analitičar na televizijskom programu Inside the NBA. Ima pregršt nadimaka poput Chuck, Sir Charles i drugih, a za sebe kaže da je bio jedan od najdominantnijih četvrtoki koji su igrali u NBA.

Draftovan je od strane Philadelphie 76ers kao 5. pik 1984. godine. Bio je proglašavan za prvu petorku 5 puta, isto toliko puta za drugu petroku. Na All-Star utakmicama je učestvovao 11 puta, a MVP lige je bio godine 1993. godine. Sa Dream timom osvojio je zlatne medalje na Olimpijskim igrama 1992. i 1996.

Barkley je bio dominantan u NBA, a često se nalazio u medijima zbog stvari koje nemaju veze sa košarkom. Ulazio je u tuče van terena, ali isto tako i na njemu. Navodno se zaduživao i kod zelenaša jer je pare trošio na kocki. Uprkos visini (198cm) bio je jedan od dominantnijih skakača u ligi, a 2000. godine se penzionisao kao 4. igrač u istoriji koji je ostvario 20 000 poena 10 000 skokova i 4 000 asistencija.


Za ranije članke iz kategorije NBA sećanja kliknite ovde. Ukoliko imate sugestije i želje za nekim igračem posebno, napišite u komentaru ispod teksta.

Zapratite nas na našoj Facebook stranici za više vesti https://www.facebook.com/sportskenovosti.net/

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje