nedelja, 28. april 2024.

t1x2.net

spot_img

NBA Tip: Kauboji konačno do pobede?

Večeras je na programu u najjačoj ligi na svetu svega 3 meča. U 2h posle ponoći sastaju se Minnesota Timberwolves i Dallas Mavericks.

Obe ekipe prikucane su za dno Zapadne konferencije sa po 11 pobeda i 26 poraza. Večerašnji duel će biti njihov prvi u ovoj sezoni.

U poslednjih 5 utakmica, Minnesota je dobila samo jedan meč kada su porazili Buckse, posle toga su Vukovi nanizali 4 poraza – oslabljenog Portlanda, Filadelfije, Wizardsa i Utah. Na domaćem terenu u sezoni imaju 6 pobeda i 13 poraza. Trener Tom Thibodeau nije uspeo da uspostavi balans između odbrane po kojoj je prepoznatljiv u ligi, i napada iako imaju izuzetno perspektivne igrače poput Andrew Wigginsa, jednog od najboljih centara lige Karl Anthony Townsa i dvostrukog pobednika u zakucavanju Zach LaVinea. Međutim, klupa im je jako plitka, i ova tri momka igraju dosta minuta. Nemanja Bjelica iako je najaviljivano da će imati daleko veću rolu ove sezone, nije na najbolji način opravdao te pretpostavke.

Sa druge strane Kauboji dolaze iz serije od 2 pobede u poslednjih 5 mečeva. Konačno su kompletni s obzirom da Dirk Nowitzki igra punu minutažu, portorkikanac JJ Barea koji je imao mnoštvo problema sa povredama je ponovo aktivan. Harrison Barnes se nametnuo kao lider ekipe i jedini igra konstantno, i to je problem Dallsa jer se oslanjaju na šut Wesley Matthewsa koji igra po principu toplo hladno. Deron Williams je takođe iskusan plej koji danas ne bi trebalo da ima problema sa ne-sjajnim defanzivcem Ricky Rubiom.

Kada se pogleda forma, ni jedni ni drugi ne blistaju, ali s obzirom da su se važniji igrači Dallasa vratili u utakmice, kvota od oko 2,90 koliko nude kladionice na Kauboje je više nego isplativa za probati za one koji vole da rizikuju.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje