ponedeljak, 06. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Nerešiva enigma, Oštapenko izbacila Švjontek

Letonska teniserka Jelena Oštapenko je bez ikakve sumnje teniska anomalija. Biti njen navijač je jako težak posao, jer nikada ne znate kakvog će razpoloženja izaći na teren. Može se desiti da izađe na teren i da ne može pogoditi teren, ali isto tako kada joj je dan onda se protivnici sa druge strane mreže ne piše dobro. To je na svojoj koži, ponovo osetili ni manje ni više nego prva teniserka sveta Iga Švjontek koja je završila svoje učešće na US Openu. Oštapenko je posle preokreta slavila, a po setovima je bilo 3:6 6:3 6:1. Zanimljivo, ove dve teniserke su četiri puta odmerile snage i svaki put pobednica je bila Oštapenko.

Meč su počele nervozno, razmenom brejkova, a onda je Švjontek napravila novi u šestom gemu i sto je bilo dovoljno da stigne da povede sa 1:0. Ipak, uloge su se promenile u nastavku meča. Oštapenko je zaigrala mnogo bolje i povela sa 4:1. Iga uspeva da se vrati u sedmom gemu, ali Oštapenko već u sledećem stiže do novog brejka i osvaja set.

Treći set je bio čista perfekcija letonske teniserke. Maksimalno je terorisala servis Ige Švjontek. Statistika kaže da je Poljakinja osvojila samo pet poena na svoj servis od 21 koliko je odigrano. Sa takvim servisom nije imala šta da traži, a može se reći da se i obrukala, jer nije osvojila ni gem.

Ovaj poraz Ige Švjontek bi mogao imati impakta na WTA listu, jer ako Arina Sabalenka pobedi svoj meč od ponedeljka će biti prva teniserka sveta.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje