subota, 27. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Nesrećan poraz srpskih vaterpolistkinja, Francuska u poslednjem napadu pogodila za pobedu

Srpske vaterpolistkinje pretrpele su drugi poraz na Evropskom prvenstvu u Splitu, pošto su u drugom kolu dosta nesrećno izgubile od Francuske rezultatom 15:14. To je bila prva prilika za srpske vaterpolistkinje da naprave korak ka istorijskom četvrtfinalu, ali sada imaju imperativ pobede u utorak protiv Slovačke , a zatim i u poslednjem kolu protiv Izraela, koji je ostvario dva trijumfa već.

Srbija i Francuska su se tokom cele utakmice smenjivale u vođstvu, a Francuskinje su gol za pobedu postigle devet sekundi pre kraja meča, kada je Anja Švec dobila isključenje, a iskusna 36-godišnja Luiz Žile ostala sama na pet metara i savladala Nikolinu Travar.

Srbija je u prvom periodu konstantno vodila, potom su Francuskinje preokrenule i stekle tri gola prednosti u drugoj četvrtini. Međutim, selekcija Dragane Ivković uzvratila je u nastavku meča i sa četiri gola u nizu je preokrenula na 11:9, devet minuta pre kraja utakmice. Francuska je zatim ponovo stigla do vođstva golovima raspoložene Estel Miju, koje je bila i najefikasnija sa pet golova, a iskusna Žile, koja je pogodila za pobedu, dodala je četiri pogotka.

Kod Srbije su se istakle Lolita Avdić i Jelena Vuković sa po tri gola, po dva su dodale Anja Švec, Nada Mandić i Hristina Ilić, koja je u poslednjoj sekundi šutirala za izjednačenje, ali je njen udarac izblokiran.

Novi meč naše vaterpolistkinje igraju u utorak od 10 sati protiv Slovačke. Dva dana kasnije protivnik će biti Italija, a posle još jednog dana odmora Izrael.

– Nismo im poklonili pobedu. Traje takmičenje, posle ćemo sve analiziramo. Mogao je šut da bude bolji, falili su precizniji pasovi i doza sreće. Okrećemo se Slovačkoj – rekla je Nađa Novaković.

Selektorka Dragana Ivković je prokomentarisala:

– Mnogo oscilacija u igri. Na kraju je sve rešilo bezvezno isključenje i njihova realizacija. Nedostajala nam je odlučnost sa igračem više, mnogo je bilo dodavanja. Protiv ovakve Francuske je moralo u odbrani čvršće, ne bi primili toliko golova iz igre.

Srbija – Francuska 14:15 (4:3, 2:5, 5:2, 3:5)

Spaladium Arena. Sudije: Dumas (Holandija), Korizna (Poljska). Igrač više: Srbija 15 (7), Francuska 10 (4).

SRBIJA: Travar, Švec 2, Avdić 3, Milićević 1, I. Lujić, Mišković 1, Kaplarević, Mandić 2, Vuković 3, Ilić 2, Miladinović, Novaković, Lazić. Savezni trener: Ivković.

FRANCUSKA: Vidal, Miju 5, Raspo, Bolukbači 2, Žile 4, Le Ru, Dalin 1, Batu 1, Hero, Krecman 2, Fanara, Dol, Kolas. Savezni trener: Buže.


Izvor: Vaterpolo vesti

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje