utorak, 30. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Nesvakidašnja situacija u Belgiji: Tri ekipe na korak od titule u nekoliko minuta!

Situacija u Belgiji je bila krajnje nesvakidašnja. U roku od nekoliko minuta, pehar šampiona zemlje imala su tri kluba.

Na kraju, Antverpen je uspeo da osvoji titulu, koju je čekao 66 godina, iako je u 89. minutu utakmice bio trećeplasirani tim na tabeli. Do tada, Union je bio na korak od titule, koju je čekao čak 88 godina, ali, već od tog 89. minuta titula se smešila Genku, a na kraju je otišla u Antverpen.

Šta se tačno desilo? Pre početka poslednjeg kola, Antverpen je morao da ide na pobedu zbog titule, a Genk bi uz pobedu, uz uslov da Union ne savlada Briž, takođe mogao do titule.

Union je imao sve u svojim rukama, poveo je i čekao je kraj, ali, od 89. minuta, Briž je izjednačio na 1:1. Ovo je odgovaralo Genku, koji se nadao kiksu Uniona, a uz to su vodili protiv Antverpena i sve je bilo na njihovoj strani. Dakle, titula se od Uniona smakla ka Genku, ali, Alderweireld je u 94. minutu postigao golčinu za 2:2, a u međuvremenu je Briž dao još dva gola Unionu, potpuno okrenuvši utakmicu na 1:3. Na kraju, Union je ostao bez pozicije koja ih vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona, pali su na treće mesto, Genk je ostao drugi, a Antverpen je došao do titule.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje