petak, 26. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Nezvanično – poznato ime novog trenera CSKA Moskva?

Članak napisao DušanFutog

Prema nezvaničnim informacijama novi trener moskovskog CSKA biće 39-godišnji Belorus – Viktor Gončarenko. Njega je upravi predložio doskorašnji trener ‘Armejaca’ Leonid Slucki, a glavno rukovodstvo tog kluba je to istog dana uzela u razmatranje i trenutno se vode poslednji pregovori. Ukoliko sve prodje po planu, Belorus će već u ponedeljak 12. decembra potpisati ugovor sa klubom iz prestonice Rusije.
Gončarenko je igračku karijeru završio u 25. godini, a poslednji klub u kojem je nastupao bio je beloruski Bate Borisov, sa kojim je osvojio 2 titule šampiona i 2 titule vicešampiona. Svoju trenersku karijeru započeo je trenirajući rezerviste Bate Borisova, sve do 2007. godine kada su ga pozvali da trenira prvi tim. Od 2007 do 2013 (koliko je bio njihov trener) osvojio je svih 6 u nizu titula šampiona Belorusije, jednom je osvojio nacionalni kup, a tri puta super kup Belorusije. Odveo je Bate Borisov čak 5 puta u grupnu fazu Lige Šampiona, dok je u Ligi Evrope dva puta stigao do 1/16 finala. Posle toga postao je glavni trener krasnodarskog Kubanja, koji je vodio samo mesec dana i na kraju dobio otkaz zbog loših odnosa sa igračima. Iz Krasnodara preselio se u Jekaterinburg, gde je vodio Ural i posle samo 2 meseca na sopstvenu želju raskinuo ugovor. Poslednji u nizu njegovih trenerskih pokušaja bio je klub iz Ufe, sa kojim je u polusezoni ostvario odličan rezultat. Klub koji se redovno bori za opstanak konačno je popravio igru i nekoliko puta su se opasno približili na tabeli najjačim ruskim ekipama, a trenutno zauzimaju sam centar tabele.
Možda najveći razlog zašto je Gončarenko sada prvi izbor Moskovljana jeste činjenica da je on u sezoni 2015-16 bio pomoćnik glavnog trenera – Leonida Sluckog. CSKA je u toj sezoni postao šampion Rusije.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje