subota, 27. april 2024.

t1x2.net

spot_img

NFC Sever – Predstava timova

Na redu je da se predstave ekipe iz NFC konferencije koja je na papiru barem za klasu slabija u odnosu na AFC konferenciju. Krećemo od severne divizije.

Minesota Vajkings:

Minesota je prošle godine uspela da zbaci Grin Bej sa trona i osvoji diviziju. Bili su jedno od najvećih iznenađenje ne zbog plasmana u plej of nego zbog načina na koji su igrali. Kirk Kazins je stvorio nestvarnu konenkciju sa Džastinom Džefersonom. Ofanzivna linija je bila dovoljno dobra da da Kazinsu vremena i kada je tako on ume da pomera lance.
U toku sezone Minesota je dobila veliko pojačanje u vidu Ti Džej Hokinsona koji je došao iz redova divizijskog rivala Detroit Lajonsa. Za veoma kratko vreme Hokinson se nametnuo i postao bitan šraf u tom napadu.

Ove sezone sve osim osvajanja divizije bilo bi veliko iznenađenje za Minesotu. Ubedljivo su najjači tim u diviziji i na njihovu sreću situacija u redovima rivala nija najbolja. Očekuje se plasman u plej of i iskorak u istom, tj da se barem kvalfikuju u konferencijsku rundu.

Grin Bej Pekersi:

Era Arona Rodžersa je i zvanično gotova. Pre dve godine na iznenađenje svih ljudi koji prate američki fudbal Grin Bej je draftovao Džordana Lova iako im je očajnički bio potreban kršten hvatač. Bilo je jasno da je Džordan Lov budućnost Grin Beja i njegova godina je došla.
Posle mnogo peripetija Aron Rodžers je napustio Grin Bej i prešao u Njujork Džetse, a sada ostaje da se vidi da li je Lov taj kalibar da nosi veliku fanšizu kakva je Grin Bej.

Teško je bilo šta analizirati vezano za ovaj tim. Hvatački korpus je bio skroman i dok je Rodžers bio tu, a možete misliti na šta sada to liči. Jedino vredno pomena jeste bekfild koji je ostao isti, jer su Aron Džons i Ej Džej Dilon i dalje u ekipi.

Odbrana Grin Beja takođe dosta slabija nego prethodnih godina.

Sve u svemu ovo je nova era u Grin Beju. Očekivanja su mnogo manja i možda je to i dobro, jer će se na taj način maksimalno skinuti pritisak sa Džordana Lova.

Čikago Bersi:

Dolazak Meta Eberflusa na mesto glavnog trenera bila je najbolja moguća stvar koja je mogla da se dogodi Čikago Bersima i konkretnom mladom kvoterbeku kakav je Džastin Filds.

Posle mnogo godina Čikago je promenio svoju filozofiju. Od tima koji je imao najgori napad, a najbolju odbranu sada je napad postao jači deo tima. Te zasluge idu upravo treneru koji maksimalno koristi svog mladog kvoterbeka, a sve što treba da rade u budućnosti jeste da mu obezbede prave opcije.

U skladu sa tim dovedeni su Čejs Klejpul koji je došao prošle godine iz Pitsburga. Pored njega su tu još Darnel Muni i Didžej Mur. Na poziciji tajt enda nema više Džimija Greema, ali tu je Kol Kmet.

Što se odbrana tiče daleko od one elitne koju je predvodio Kalil Mek. No , to nužno ne mora da bude loše, jer cela ova divizija je okrenuta ka napadu, a ne ka odbrani.
Konačno, posle dosta godina Bersi će biti zanimljivi za praćenje.

Detroit Lajonsi:

Ako je neka ekipa bila zanimljiva za gledanje onda su to bili Detroit Lajonsi. Ekipa koju predvodi Den Kembel je igrala ubedljivo najzabavnije utakmice u celoj ligi. Nije krenulo sjajno, jer su imali skor 1-6 u prvih sedam utakmica, a onda kao grom iz vedra nema usledila je serija pobeda koja je Detroitu donela priliku za plasman u plej of. Na njihovu žalost u tome nisu uspeli, a utehu je donela činjenica da su uskratili Grin Bej za plasman u plej of, jer su ih savladali u poslednjem kolu.

Teško je analizirati ovaj tim i koliko oni mogu. Ono što je sigurno jeste da će Detroit i ove godine biti tim koji treba igrati na poen više. Odbrana je nešto malo pojačana, ali nedovoljno da to bude tip top.

Napad predvođen Džeredom Gofom bi trebao da radi sasvim pristojan posao. Pokazao je Gof da i dalje ima ruku da bude starter i nema razloga da tako ne bude i ove godine. Ono što malo bode oči jeste odlazak dva startna raningbeka Džamala Vilijamsa i Deandrea Svifta. Pomenuta dvojica su radili fenomenalan posao, a sada će bekfild predvoditi Džamir Gibs i Dejvid Montgomeri.

Čini se da će se Detroit ove sezone boriti za drugo mesto u diviziji. Situacija u NFC-u nije tako strašna, jer je ta konferencija za 50% slabija od AFC-a. Mogao bi Detroit da se „pofajta“ za vajld kard rundu, ali odbrana mora da istupi i smanji svoje rupe pod uslovom da napad bude produktivan kao prethodne godine.

Ove godine Detroit će se uzati mnogo ozbilinije kao protivnika, a na njima je da se izbore sa tim i pritiskom.

 

 

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje