sreda, 15. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

NFL: Filadelfija Iglsi – Najava timova za narednu sezonu

Treći tim iz istočne divizije NFC-a koji ćemo najaviti biće Filadelfija Iglsi.

Fila je prošle sezone razočarala kao i cela divizija. Tim je sezonu završio sa skorom 4-11-1 i čini se dotakao dno. Tokom cele sezone vladalo je jedno veliko rasulo unutar tima.

Pre svega treba istaći da je tokom većeg dela sezone Fila igrala sa desetkovanom ofanzivnom linijom. To je stvaralo velike probleme startnom kvoterbeku Karsonu Vencu koji je često morao da izigrava heroja. U takvim okolnostima bilo je dosta dobro odigrnaih akcija, ali isto tako i grešaka. Karson Venc se prosto utopio u sivilo tim i od čoveka koji je trebao da vodi tim jako dugo, postao je prersona nongrata kod navijača. Iz utakmice u utakmicu navijači su želeli da vide draftovanog kvoterbeka Džejlena Hrtsa. Glavni trener Dag Pederson je uslišio želje navijača i dao šansu mladom kvoterbeku koji je pokazao određeni kvalitet, ali nedovoljno u tom trenutku da se igra plej of.

Na kraju sezone došlo je do velikih promena. Dag Pederson je dobio otkaz na opšte iznenađenje, a Karson Venc je trejdovan u Indijanpolis Koltsa. Fila je za uzvrat dobila pika treće runde na sledećem draftu, i pika druge runde na onom tamo draftu.

Dakle, Fila u novu sezonu ulazi sa novim kvoterbekom i novim trenerom.

Očekivanja:

Novi trener Filadelfije biće Nik Siriani koji je radio kao ofanzivni koordinator u Indijanpolis Koltsima. Njegov zadatak biće da rekonstruiše ovaj tim, i da ga vrati u plej of, ali to neće biti lako.

Prema pisanju američkih medija u redovima Iglsa i nisu zadovoljni kako je Džejlen Hrst igrao na trening kampu. U skladu sa tim Iglsi su samo pre nekoliko dana doveli Gardnera Minšua iz Džeksonvila i to je znak da se Hrstu ne piše dobro.

Glavni problem Filadelfije prethodne sezone bila je ofaznivna linija. U skladu sa tim ove sezone su draftovali centra Landona Dikersona koji dolazi sa Alabame. Ppored njega u prvoj rundi draftovali su hvatača Devontu Smita.

Ipak, dovođenje Dikersona teško da će uspeti da popravi tu ofanzivnu liniju. Tamo vlada pravo rasulo i teško će biti bilo kom kvoterbeku.

Što se napada tiče i tu je dosta skromno. U bekfildu će biti Majls Sanders i Boston Skot. Ipak, zdravlje obojice je ugroženo, posebno Sandersa koji teško završi sezonu bez jedne povrede.

U hvatačkom korpusu prva opcija će sigurno biti Devonta Smit, a tu su tajt endovi Dalas Gedert i Zak Erc.

Odbrana je dobra, ali je sve starija i startija. Flečer Koks je veoma bitan deo te odbrane. Ukoliko on bude zdrav odbrana će sigurno biti na nivou.

Na papiru, Fila ima tim koji može da se bori za plej of, ali im to mesto niko ne garantuje. Ponovo će ova divizija vraški biti izjednačena i niko vam sa sigurnšću ne može reći ko će kao pobednik biti u plej ofu.


Fotografija je preuzeta sa: https://www.philadelphiaeagles.com/

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje