petak, 26. april 2024.

t1x2.net

spot_img

NFL: Los Anđeles Remsi – Najava timova za novu sezonu

I za kraj smo ostavili po nama najjaču ekipu u zapadnoj diviziji NFC-a, a to su Los Anđeles Remsi. Remsi su imali solidnu prošlu sezonu. Nisu uspeli da osvoje diviziju, ali su se kao drugo plasirani kroz vajld kard rundu plasirali u plej of. U prvoj rundi plej ofa su pobedili Sijetl Sihokse, a nakon toga u drugoj rundi izgubili od Grin Bej Pekersa.

Remsi zaista dobro guraju. Imali su očekivan pad nakon poraza u Superboulu. Kada kažemo očekivan mislimo pre svega na igrački kadar. Te sezone Remsi su potpisivali sve i svaša (nešto slično kao Tampa prošle sezone), uspeli su da uđu u Superboul, ali su poraženi od Nju Inglanda. Usledila je jedna sezona kaskanja, ali nakon toga izvučene su pouke i Remsi sada rezonuju mnogo pametnije. Svi krediti idu ka glavnom treneru Šonu Mekveju koji je pokazao da je izvrstan stručnjak iako nema mnogo godina na poziciji glavnog trenera.

Očekivanja u sezoni koja dolazi:

Remsi u novu sezonu ulaze sa određenim promenama na bitnim pozicijama. Draftovani kvoterbek Džared Gof više nije deo Los Anđeles Remsa, jer je trejdovan u Detroit, a drugom pravcu je došao Metju Staford. Izgleda da je Mekvej konačno shvatio da Džared Gof nije čovek koji može da vodi tim do titule i mi se sa njim potpuno slažemo. Sve je podređeno njemu, ceo sistem maltene, ali džaba kada on nema to u sebi.

Metju Staford je pravi potez i pravi čovek za Remse. Godinama je tavorio u Detroitu gde nije imao talenta oko sebe. Potreban je i njemu neki ovi izazov, a ovo je pravi, jer Remsi pucaju visoko ove sezone. Sa njim kao vođom napada Remsi će dobiti mnogo toga. Konačno će postojati pretnja preko vertikalnih pasova, što nije bio slučaj sa Gofom. Remsi sa Stafordom dobijaju na raznovrsnosti u napadu, a ko prati NFL zna koliko je Šon Mekvej kreativan trener.

U hvatačkom korpustu glavne opcije biće Robert Vuds i Kuper Kap, a nikako ne smemo zaboraviti sjajnog tajt enda Tajlera Higbija.

U međusezoni radilo se na popuni bekfilda. Prošle sezone je tu bilo mnogo igrača koji su radili sjajan posao, ali nije bio jedan pravi trkač. Ove sezone to će biti Soni Mišel koji je došao iz Nju Inglnda. Mnogi su bili skeptični povodom njegovog potpisivanja, ali mi smatramo da je on sjajno rešenje. U Nju Inglandu Bil Beličik je imao 4-5 trkača koje je konsantno rotirao i Mišel nije mogao da dođe do izražaja. U Remsima on će biti opcija broj jedan na poziciji trkača i to bi trebalo da bude veoma dobro.

Odbrana Remsa je dobra kao prošle sezone. Bilo je tu odlazaka, ali oni najbitniji su ostali. Aron Donald je još uvek nerešiva enigma za protivničke ofanzivne linije. Neverovatno je koliko čovek dominira i koliko ofanzivni koordinatori ne mogu da pronađu rešenja za njega. Njegova dominacija se očekuje i ove godine. U sekonderiju vlada Džejlen Remzi koji je prošle sezone pokazao da je ubedljivo najbolji kornerbek lige. U njegovoj diviziji imamo hvatače kao što su Deandre Hopkins i Di Kej Metkalf, a nijedan od pomenute dvojice se nije naigrao protiv njega. On uvek čuva najboljeg hvatača i uvek radi pravi posao. Odličan je vođa i u tom delu tima sve izgleda kako treba.

Dakle, Remsi su tu i kucaju na novo finale. Sada imaju sve, a kada mislimo na sve mislimo pre svega na kvoterbeka. To je bila ključna stvar koja se morala promeniti i to su odradili sjajno. Ne sumnjamo da će Staford sjajno snaći u novoj sredini i ako budu zdravi očekujte mnogo od Remsa u sezoni koja dolazi.


Fotografija je preuzeta sa: https://www.therams.com/

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje