četvrtak, 02. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

NFL: Severna divizija AFC konferencije – Predstava timova

Nova sezona u NFL šampionatu se polako, ali sigurno bliži. Svake godine u ovo doba godine kažemo da će sezona biti vrhunska i za ovu važi isto. Liga nikada nije bila izjednačenija i prosto samo da im poželimo da svi budu zdravi i pokažu nam najbolje od sebe.

Sezona zvanično startuje u noći između četvrtka i petka, a otvaraju je aktuelni šampioni Kanzas Siti Ćifsi koji će na svom terenu ugostiti Detroit Lajonse. Do tog dana u kratkim crtama ćemo najaviti svaku diviziju na insistiranje naših čitalaca.

AFC Sever: Sinsinati Bengalsi, Baltimor Rejvensi, Pitsburg Stilersi i Klivlend Braunsi

Sinsinati Bengalsi:

Bengalsi su prošle godine igrali finale konferencije i poraženi su od Kanzas Siti Cifsa. Džo Burou i drugovi su imali sjajnu sezonu. Bili su jedan od retkih timova koji je igrao egal za Cifsima. Šta više, oni su mahom dobijali te mečeve. Ipak, kada je došlo do ispadanja Patrik Mahoms je pokazao klasu i u Super Boul su otišli Cifsi koji su kasnije pobedili Filadelfiju Iglse.

Bengalsi su glavni favoriti u ovoj diviziji i ove godine. Tim se suštinski nije menjao, a glavni zadatak biće da se zaštiti Džo Burou koji je srce i duša tog tima. U skladu sa tim doveden je ni manje ni više nego Orlando Braun koji je prošle godine štitio slepu stranu Patrika Mahomsa. Jasno je da je ofanzivna linija krucijalna za napad Bengalsa, jer ako Burou nema dovoljno vremena i ako je pod pritiskom onda će biti i problema. Na sve to treba dodati da je Burou već kidao prednje ukrštene ligamente, tako da sa tim nema šale. Orlando Braun bez ikakve sumnje spada u top 3 igrača na svojoj poziciji.

Atmosfera u Bengalsima je veoma dobra. Problema oko ugovora nije bilo. Cak i oni igrači koji su mogli da traže novce nisu to uradili zarad zdrave atmosfere u timu. Startni trkač Džo Mikson je napravio reviziju svog ugovora ne bili ostao u Bengalsima. Hvatački korpus je ostao manje više isti. Očekuje se da Džamar Cejs ima još jednu sjajnu godinu, a tu su svakako Ti Higins kao druga opcija. Na poziciji tajt enda je Tajler Bojd koji će ove sezone imati nešto više posla, jer je tim napustio Hejden Hrst.

Sve u svemu Bengalsi na papiru imaju dobar tim. Problema bi možda moglo biti u sekundarom delu odbrane, jer su tu tanki. Ipak, retki su timovii koji imaju sve u svom rosteru, a tu je i sjajni napad koji može da nadomesti te nedostatke.

Svakako, Bengalsi pucaju na najviše domete.


Baltimor Rejvesi:

Baltimor Rejvensi u novu sezonu ulaze sa visokim ciljevima. Sve osim plasmana u konferencijsko finale bilo bi neuspeh za ovaj tim. Bilo je mnogo turbulencija u pauzi između sezona. Saga oko ugovora Lamara Džeksona je dugo trajala. Lamar je tražio određene uslove na koje vlasnici Baltimora nisu mogli da pristanu. Kako je vreme odmicalo tenzije su bile sve veće, a onda je u tim došao Odel Bekam Junior i to je bio znak da će sve biti u redu. Lamar je ubrzo potpisao ugovor i sada je spreman za fudbal.

Baltimor u novu sezonu ulazi i sa novim ofanzivnim koordinatorom. Greg Roman je dobio otkaz, a njegovo mesto zauzeo je Tod Monken koji je radio u Džorždiji u koledž fudbalu. Od njega se očekuje da modernizuje malo napad Baltimora koji je do skoro bio trkačka ekipa. U skladu sa tim dovedeni su i hvatači. Draftovan je Zej Flauers od koga se mnogo očekuje i koji je pokazao dosta toga u predzezonskim utakmicama. Pored Odela Bekama došao je još iskusni Nelson Agolor. Tu je naravno jedan od najboljih tajt endova u ligi Mark Endruz.

Bekfild koji čine Džej Kej Dobins, Gas Edvards i Džastis Hil je konačno zdrav. Dakle, napad Rejvensa bi mogao biti veoma veoma dobar, a jedini uslov koji mora biti ispunjen jeste da ostanu zdravi. To nije bio slučaj u prethodne dve sezone, jer se Lamar povredio u ključnim trenucima u sezoni i Baltimor nije napravio nšsta, a bio je veoma dobar.

Sto se odbrane tiče Baltimor je tu sasvim korektan. Patrik Kvin i Rokuan Smit drže veoma dobro lajnebekersku liniju. Problema bi moglo biti u pas rašu, a da bi se to bar malo popravilo doveden je Džadevion Klauni. Sekondri je tu pola pola, sa rovitim, ali iskusnim igračima.

Sve u svemu Baltimor je oduvek bio plej of tim samo je potrebno da budu zdravi. Lamar je dobio svoj novac i sada će sve oči biti uprete u njega. Plej of bi morao biti garantovan, no ovo je najjača divizija u celoj ligi i ako ništa drugo borba će se voditi do poslednjeg kola.

 


Pitsburg Stilersi:

Treća ekipa u svernoj diviziji AFC-a su Pitsburg Stilersi. Prethodna godina bila je tranziciona za Stilerse, jer je pošle mnogo godina promenjen kvoterbek. Ben Rotelzberger je konačno otišao u penziju i na scenu je stupio Keni Piket. U prvom delu sezone Mič Trubiski je vodio napad Stilersa no iz aviona se videlo da to neće ići kako treba. Cekalo se da Trubiski ispuca svoje kredite i to se desilo u ranoj fazi sezone. Na scenu je stupio Keni Piket koji je draftovan i pokazao se sasvim solidno. Dobio je veliku podršku što od saigrača što od navijača i on je to vratio na najbolji mogući način.

Piket je imao dosta obaveza i u predsezoni i igrao je veoma dobro. Napad je izgledao veoma dobro što znači da Piket raste i da će ovo biti njegova godina. Napad Stilersa uvek je bio hvatački orijentisan. Hvatački korpus čine mladi igrači kao što su Dionte Džonson i Dzordž Pikens, a došao je iskusni Alen Robinson nakon razočaravajuće epizode u Remsima.

Sto se trkača tiče Najdzi Haris će i ove sezone izneti veći deo tereta uz malu pomoć Džejlena Vorena.

Odbranu predvodi Ti Džej Vot koji je se oporavio i sa njim ta odbrana je jača za 30%.

U globalu Stilersi su tu i legitiman su kandidat za plej of. To je pobednička franšiza i iako na papiru Sinsinati i Baltimor imaju jače timove to ne znači da će pomenuta dva tima lako izaći sa Stilersima na kraj.

 


Klivlend Braunsi:

 

Poslednja ekipa u severnoj diviziji je ekipa Klivlend Braunsa. Prethodna sezona je u neku ruku bila žrtvovana, jer se znalo da skupo plaćeni kvoterbek Dešon Votson neće igrati više od pola sezone. Njegovo mesto zauzeo je Džejkobi Briset koji je odigrao prosečno i ništa više. Od ove sezone se mnogo očekuje, jer je Dešon u ritmu, odradio je ceo trening kamp sa ekipom i sada je to to.

Kevin Stefanski je i dalje glavni trener, što znači da će sistem ostati manje više isti. Očekuje se da Klivlend bude trkačka ekipa, a kako da ne budu kad u timu imaju jednog Nika Caba koji je top 3 raninbek u celoj ligi. Mana jeste odlazak Karima Hanta koji je sa Cabom činio najbolji duo raning bekova u celoj ligi, ali šta je tu je.

Hvatački korpus predvodi Amari Kuper, a dosao je Elajdža Mur iz Njujork Džetsa. Tu su još Donovan Pipl Džons i sjajni tajt end David Njoku.

U odbrani dominira Majls Geret koji je srce i duša te odbrane. Geret je radio fenomenalan posao prethodnih godina. Ove godine će imati obilatu pomoć, jer je došao Zadarius Smit iz Minesote.

Kao što smo rekli ovo je sezona u kojoj se očekuje iskorak Braunsa. Ukoliko se ne ostvari plasman u plej of Stefanski bi lako mogao dobiti otkaz, a ovaj tim bi mogao da se raspadne.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje