petak, 26. april 2024.

t1x2.net

spot_img

NHL – Najava nove sezone!

Na našem portalu ste u prilici da čitate vesti i prognoze iz raznih sportova, od nižih fudbalskih liga, preko tenisa, NBA, NFL i MLB-a. Obzirom da večeras počinje i nova hokejaška sezona u najjačoj ligi na svetu NHL, bićete u prilici da pratite i vesti i tipove iz ove lige.

Nova NHL sezona, 104. po redu, će zbog situacije sa virusom Covid-19 biti specifična i razlikovaće se u odnosu na prethodne sezone. Najveća promena je u Divizijama – Grupama, ekipe više neće biti sortirane kao što je bio običaj, već će se podeliti na 4 divizije: Sever, Istok, Zapad i Jug. Još jedna velika promena je što će u regularnom delu, koji se sastoji od 56 utakmica, koplja ukrstiti isključivo ekipe iz iste divizije. Dakle, umesto dosadašnja 82 meča u regularnom delu, igraće se po skraćenom sistemu sa 56 mečeva, što samim tim već ovaj regularni deo čini zanimljivijim i ekipe neće moći toliko da kalkulišu, već će se tražiti svaki bod. Ovo znači da će se pojedine ekipe čak 10 puta sresti u regularnom delu, pa ćemo imati priliku da uživamo u nekim NHL klasicima dosta puta. Ljubitelje NHL-a će ove sezone imati priliku da ispraate direktne prenose i na kanalima Sport Klub, pa verujemo da će se na ovaj način ovaj sport još više približiti ljudima na ovim prostorima.

Trofej brani ekipa Tampa Bej, a samo jednom se u ovom veku desilo da se odbrani Stenli Kup. To je učinio Pitsburg u sezoni 2016/2017. Zbog epidemioloških mera i određenih pravila koje ima Kanada, prouzrokovalo je da diviziju Sever čine samo klubovi iz zemlje javorovog lista.

Foto: NHL.com

Prve četiri ekipe idu dalje, a obzirom da je 8. maj datum do koga traje regularni deo, raspored će biti prilično zgusnut, te će faktor umora biti od velike važnosti, a ne treba zaboraviti ni situaiju sa Covid slučajevima, te će sigurno veliki izazov biti ispratiti ovu NHL sezonu i sa kladioničarske strane.

Prema kladionicama, prvi favorit za osvajanje je Colorado Avalanche sa kvotom 7.50. Nakon njih, sigurno jedna od ekipa od koje se dosta očekuje – Vegas Golden Knights – 8.50, dok je kvota na aktuelnog šampiona Tampa Bay Lightning – 9.00. Sezona po svemu specifična, pa su svakako iznenađenja moguća, to je ujedno i velika draž kada je NHL u pitanju, što je dobro za gledanje i navijanje, ali potpuno nezahvalno za klađenje.

Što se tiče favorita za osvajanje divizija, Toronto je prvi kandidat za osvajanje Severa, tj. Kanade, Istok se procenjuje da pripada Tampi, Zapad Koloradu, dok će najneizvesnije biti na Istoku. Tu se izdvaja Boston kao prvi favorit za osvajanje divizije.

Otvaranje je večeras od 23:30h utakmicom Philadelphia Flyers – Pittsburg Penguins. Nezahvalno je davati bilo kakve prognoze u početku, posebno imajući u vidu da pojedine ekipe zvaničan meč nisu odigrale skoro 10 meseci! Ispratićemo kako će ekipe ući u sezonu. Navijača neće biti, igraće za sada u praznim dvoranama, osim ekipe Dalasa koja će imati određeni broj publike na domaćem ledu, kao i Anaheim, ali u manjem procentu nego Dalas.

Budite sa jednim od najbrže rastućih sportskih portala, potrudićemo se da vam donesemo puno dobrih vesti i najava, kao i dobitaka.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje