četvrtak, 02. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Norvežanke osvojile EURO!

Ženska rukometna reprezentacija Norveške osvojila je zlatnu medalju sa Evropskog prvenstva, pošto je u finalnom susretu savladala selekciju Francuske (22:20).

Norvežanke su tako stigle do osmog naslova prvaka Starog kontinenta (12. medalja ukupno na kontinentalnim takmičenjima), pobedivši upravo Francuskinje koje su branile trofej osvojen pre tri godine. Na „putu“ do zlatnog odličja zabeležile su svih osam pobeda, te nema dileme da su sasvim zasluženo stigle do „krova“ Evrope.

 

U redovima novih šampionki istakle su se – Veronika Kristijansen, Stine Skogrand i Nora Merk sa po četiri gola, dok je zaista sjajna na golu bila – Silje Solberg sa 16 odbrana. Ujedno, Nora Merk je sa 52 postignutih pogodaka bila i najefikasnija igračica Evropskog prvenstva u Danskoj.

U „borbi“ za bronzanu medalju, reprezentacija Hrvatske je uspela da trijumfuje nad domaćinom Danskom (koja je bila i veliki favorit) rezultatom 25:19, čime su osvojile svoju prvu medalju u istoriji i tako „krunisale“ zaista sjajne nastupe tokom čitavog turnira.

 

 

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje