petak, 26. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Novak Đoković – Danil Medvedev – Najava finala Australijan opena

U velikom finalu Australijan opena snage će odmeriti srpski teniser Novak Đoković i mladi izazivač iz Rusije Danil Medvedev. Prema kladionicama meč je u potpunom egalu, a margina na gemove je postavljena na 38,5.

Ako nas pitate ovo je apsolutno ispravno postavljeno. Možda bi Đoković mogao da bude bar blagi favorit, jer je pre turnira bio favorit broj jedan za osvajanje titule, ali i ovako je sasvim korektno.

Novak Đoković nastavlja poteru za Rodžerom Federerom i Rafelom Nadalom koji imaju po 20 grend slem titula. Ovo će biti njegovo deveto finale u Melburnu, a kuriozitet je da je u svakom finalu izlazio kao pobednik. Bile su ovo dve jako mučne nedelje za Novaka Đokovića, jer se sredinom prve nedelje suočio sa tom „povredom“ međurebarnog mišiča. Malo je falilo da Tejlor Fric to iskoristi i napravi veliko iznenađenje, ali Novak se nije dao. Svaki meč nakon toga Đoković je dobio bez većih problema, što znači da je povreda koliko toliko u stabilnom stanju i da je za finale spreman.

Sa druge strane je Danil Medvedev, igrač koji igra možda i najbolji tenis na svetu u ovom trenutku. Ako u obzir uzmemo i finiš prethodne sezone, Medvedev je vezao čak 20+ pobeda, jer je osvojio masters u Parizu, završni turnir u Londonu i ove sezone je sa Rusijom osvojio ATP kup. Na putu ka ovom finalu jedini problem mu je napravio Filip Krajinović koji je odveo meč u peti set, ali Rus je pronašao način da pobedi. Medvedev izgleda sjajno, u svakom trenutku zna šta treba da radi i na tome mu svaka čast. Za njega će ovo biti drugo grend slem finale u karijeri i čini se da je spreman za ono najveće.

Ako bi malo dublje analizirali ovaj meč izgleda da se sastaju dva igrača koji gaje sličan stil igre. Obojica su po prirodi defanzivci, i hrane se protivničkim greškama. Kada uđu u takozvani safe mode izgledaju kao pokretni zid koji ne nemoguće probiti. Protivnik sa druge strane ne zna šta da radi i dešava se potpuni kolaps. Obojici je bekend mnnogo jači udarac, a prednost kod servisa bi morala ići Medvedevu.

Iskustvo svakako ide na ruku Đokoviću, jer je višestruki grend slem šampion, ali daleko od toga da Medvedev nije igrao bitne mečeve u svojoj karijeri. Osvojiti neke masterse, pa i to finale US Opena protiv Nadala svakako su pomogli da Medvedev sazri i bude spreman za ovo finale.

Teško je ovde zaista prognozirati pobednika meča. Mi smo nekako više naklonjeni jednom spektakularnom meču, jer to finala, posebno muška uglavnom budu. Očekujemo jednu rovovsku bitku za svaki poen, jer ni jedan ni drugi neće poklanjati poene protivniku. Zaista bi bilo čudo kada bi se meč završio kroz tri seta, a ako ode eventualno u četvrti realno gledano trebao bi da meč ode u over. Spektakl u najavi pa neka pobedi bolji nadamo se kroz četiri, ili pet setova.

Predlog za klađenje: Više od 38,5 gemova

Napominjemo da je ovo samo predlog koji nije siguran, a igrate na sopstvenu odgovornost.


Fotografija je preuzeta sa: https://www.sportco.io/

Povezani članci

1 komentar

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje