nedelja, 28. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Novak Đoković odbranio tron na Vimbldonu!

Najbolji srpski teniser novi je stari šampion Vimbldona. Đoković je u velikom finalu savladao Italijana Matea Beretinija rezultatom 3:1, po setovima 6:7 (4:7) 6:4 6:4: 6:4 i tako došao do šeste titule na Vimbldonu. Ova titula ima istorijski značaj, jer se Đoković njome izjednačio po breju grend slemova sa Rafelom Nadalom i Rodžerom Federerom koji imaju po 20 grend slem titula.

Finale je svakako opravdalo svoja očekivanja. Beretini je pokazao zašto je top 10 teniser za koga mnogi smatraju da će u budućnosti praviti ozbiljne rezultate, ali to nije bilo dovoljno da se savlada Novak Đoković.

Finale je krenulo nervozno kao što se moglo i očekivati. Na otvaranju meča, Đoković se susreo sa brejk loptom, no bez problema ju je odbranio. Kako je vreme odmicalo Đoković je igrao sve bolje. Srpski teniser je u četvrtom gemu napravio brejk i poveo sa 3:1. Činilo se da sve ide u pravom smeru po Đokovića, ali Beretini se vratio. Pri rezultatu 5:3 spasio je set loptu i u sledećem gemu napravi brejk, koji donosi dramu. Otišlo se u taj brejk, a tamo Beretini igra bolje i taj deo igre osvaja sa 7:4.

Iako je izgubio prvi set koji je trebao da dobije, Đoković nije očajavao. Momentalno je odgovorio brejkom na startu drugog seta, a ubrzo je stigao još jedan brejk. Tu je set bio maltene rešen, a Beretini je uspeo samo da ublaži rezultat.

Sličan scenario je viđen i u drugom setu. Đoković rano pravi brejk i sredinom seta odbija napade protivnika. Pri rezultatu 4:2 Đoković je spasio dve brejk lopte i tu se meč okrenuo na njegovu stranu. Rutinski je priveo i treći set kraju.

Četvrti set donosi nešto veći borbu, ali videlo se da je Đoković bolji igrač. Beretini nije bio tako opasna pretnja po servis Đokovića kao u prva tri seta. Sredinom seta ponovo Đoković pravi brejk i to je bio početak kraja. Beretinijev otpor je potpuno splasnuo, što Đoković koristi i brejkom zatvara ovo finale.

https://www.instagram.com/p/CRMeplKIIy4/


Fotografija je preuzeta sa : https://tennishead.net/

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje