sreda, 01. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Novi „vetrovi“ na Old Trafordu

Jedan od najvećih i najpopularnijih klubova na svetu – Mančester Junajted godinama unazad se nalazi u velikoj kako igračkoj, tako i organizacionoj krizi.

Rezultati su daleko od onih u eri Ser Aleksa Fergusona, te su mnogi navijači zahtevali prodaju kluba od strane porodice Glejzer. Takav scenario i bio je realan kada je katarska grupa šeika Jasima želela da kupi klub u celosti, ali na kraju Glejzeri su odlučili da ne prihvate ponudu.

Ipak, sada su oficijalno „prepustili“ 25% akcija INEOS Sport grupi, koja je u vlasništvu engleskog biznismena – Džima Retklifa.

“Ambicija koju delimo je jasna. Sve želimo da vidimo Mančester junajted tamo gde pripada, na samom vrhu engleskog, evropskog i svetskog fudbala.Dok nam komercijalni uspeh kluba uverava da je uvek bilo sredstava za osvaanje trofeja i takmičenje na najvišem nivou, potencijal poslednjih godina nije u potpunosti oslobođen i iskorišćen. Donečemo klubu globalno znanje, ekspertizu i talenat INEOS Sport grupe koji će pomoći napretku kluba i obezbediti sredstva za dalje investicije na Old Trafordu“, rekao je Retklif.

Vrednost tog udela ga je koštala 1.500.000.000 eura, kao i dodatnih 300.000.000 eura finajsijskog investiranja u sam klub.

Prema dogovoru, Retklif bi trebao da preuzme kontrolu nad sportskim sektorom, odnosno transferima, izborom trenera, radom fudbalske akademije, skauting službom itd..

 

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje