nedelja, 28. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Novo finale za prvu na svetu

Australijska teniserka Ešli Barti prva je finalistkinja WTA turnira u Sinsinatiju. Barti je u prvom polufinalnom meču savladala Nemicu Anđelik Kerber rezulatom 2:0, po setovima 6:2 7:5.

Još jedna laka i ubedljiva pobeda za Ešli Barti. Anđelik Kerber je samo na momente uspela da joj parira i podseti na stare dane kada je bila prva na svetu.

U prvom setu sve je bilo u egalu do šestog gema kada ja Kerberovoj popustila koncetrancija. Barti je to iskoristila i napravila brejk. To je možda bio i ključni trenutak u celom meču, jer nakon toga servis Nemice kao da nije postojao. Barti je napravila još jedan brejk za sigurnih 6:2.

Australijanka seriju od četiri vezana gema sa kraja prvog seta produžuje i u drugom. Momentalno pravi brejk za 2:0, ali tu dolazi do opuštanja. Kerber je krenula na sve, ili ništa i to joj se na momente isplatilo. Uspela je Nemica da napravi dva brejka i povede sa 3:2, ali kada je trebala da potvrdi taj drugi brejk za vođstvo od 4:2 tu je zakazala. Barti je to iskoristila i od tog trenutka vratila konce igre. Bilo je pitanje trenutka kada se će Barti prelomiti meč, a to se desilo u 12. gemu kada je Barti napravila novi brejk koji joj je automatski doneo i pobedu.

Barti će na titulu igrati protiv bolje iz duela Pliškova/Tejkman.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje