sreda, 08. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Odložen derbi Zvezde i Partizana, Šabac dočekuje lidera, Radnički u Novom Sadu

Derbi između vaterpolista Partizana i Crvene zvezde, koji je bio zakazan za subotu na Banjici, odložen je zbog tehničkih problema sa bazenom, saopštio je klub. Meč će biti odigran u sredu, 16. marta, a ukoliko kvar na bazenu crno-belih ne bude otklonjen, večiti rivali će snage odmeriti na Tašmajdanu.

U ostalim mečevima 10. kola grupe za plasman od 1. do 6. mesta u Super ligi Srbije Šabac u subotu od 18 sati dočekuje lidera na tabeli, ekipu Novog Beograda, dok će dan kasnije u Novom Sadu od 20 sati igrati Vojvodina i Radnički.

Novi Beograd je lider sa 24 boda, Radnički i Partizan imaju po 18, Crvena zvezda je četvrta sa 15, Šabac ima šest, a Vojvodina je u ovoj grupi bez bodova.

Uoči meča u Šapcu, golgeter gostiju, Draško Gogov, rekao je:

– Ovaj meč za nas nije toliko rezultatski bitan, koliko će biti važno da dodatno utvrdimo našu igru u odbrani. Biće neophodno da imamo maksimalan pristup, jer ne želimo bilo kakvo iznenađenje. Iako nemamo imperativ pobede mi u Šabac svakako idemo po pobedu.

Pre komentara o duelu protiv ekipe Šapca, pomoćni trener u stručnom štabu Igora Milanovića, Đorđe Filipović, osvrnuo se na poslednji turnir Jadranske lige koji je Novi Beograd minulog vikenda odigrao u Zagrebu.

– Veliko nam je zadovoljstvo što smo ligaški deo regionalnog takmičenja završili na prvom mestu. Uz naše dobre partije na tom poslednjem turniru u Zagrebu, ali i još neke rezultate ostalih timova koji su nam se poklopili, ostvarili smo naš cilj – kaže Filipović i naglašava:

– Predstoji nam malo mirniji period i povratak u ritam utakmica jednom nedeljno. To će nam dati veću mogućnost da se posvetimo treninzima i jačem radu, pre svega u pogledu podizanja fizičke pripreme za sve ono što nas očekuje krajem marta i početkom aprila. S tim u vezi sm već podigli intenzitet treninga ove nedelje i moram da pohvalim igrače, jer su sjajno odreagovali, veoma profesionalno, kao što je to i do sada bio slučaj.


Izvor: Vaterpolo vesti

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje