petak, 19. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Odveli Makedoniju na Svetsko prvenstvo i objavili kraj reprezentativne karijere

Rukometna reprezentacija Makedonije uspela je da izbori plasman na Svetsko prvenstvo 2023. godine, otkako su pred svojom publikom u revanšu savladali selekciju Češke 27:25 (prva utakmica završena nerešenim rezultatom 24:24).

Makedonija je tako obezbedila novi odlazak na Mundijal, a ujedno „oprostila“ se od dvojice svojih dugogodišnjih oslonaca nacionalnog tima – Stojanče Stoilova i Filipa Mirkulovskog.

„Najavljujem kraj reprezentativne karijere. Bila mi je čast i zadovoljstvo da 15 godina budem deo ove selekcije i sa ponosom nosim ovaj dres. Peševski i Markovski su napredovali i zaslužuju još veću minutažu na Svetskom prvenstvu. Zdravlje je i razlog za moju odluku, osećam da telo više ne može da izdrži ove napore. Veliko hvala celoj makedonskoj javnosti, bila mi je čast da igram za ovu reprezentaciju“, rekao je Stoilov.

„Prvo i najvažnije, plasirali smo se na Svetsko prvenstvo. Ovo je bio moj poslednji meč, previše je emocija…Svih ovih godina je bio sjajan osećaj igrati za svoju zemlju. Čast mi je što sam 20 godina nosio dres Makedonije. Svaki put sam dao svoj maksimum“, istakao je Mirkulovski.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje