četvrtak, 02. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Oliveira „ukrao“ pobedu u Štajarskoj

Vozač KTM 3 Teh tima Migel Oliveira pobednik je trke za Veliku nagradu Štajarske na stazi „Red Bul Ring“. Oliveira je postao prvi portugalski motociklista koji je ostvario pobedu u kraljevskoj klasi, a ujedno je i doneo prvu pobedu svom timu.

Portugalac je do neverovatne pobede došao u poslednjoj krivini tako što je iskoristio duel između Džeka Milera i Pola Espargara. Džek Miler je u jednom trenutku izbacio Espargara van staze, što je Oliveira iskoristio za obilazak obojice vozača.

Trka za Veliku nagradu Štajarske je slično kao i ona pre sedam dana obilovala incidentima. I na ovoj trci je došlo do crvene zastave nakon incidenta Maverika Vinjalesa. Vinjalesu su u jednom trenutku stradale kočnice, a on je bio primoran da skoči sa motora, te je njegov motor udario u vazdušni zid. Do tog trenutka vodeći je bio Žoan Mir na Suzukiju ispred Takaaki Nakagamija i Džeka Milera.

U nastavku trke i Žoan Mir i Takaaki Nakagami su imali loš start. To je pre svega iskoristio Džek Miler koji je na novim svežim gumama preuzeo vođstvo. Pratili su ga Pol Espargaro i Migel Oliveira.

Najveća borba vođena je između Pola Espargara i Džeka Milera. Španac je sjajnim manevrom uspeo da zauzme prvu poziciju, ali u poslednjem krugu je napravio malu grešku pri kočenju. Borba se vodila do poslednje krivine, a tu borbu je na najbolji mogući način iskoristio Migel Oliveira. Na kraju, Miler je završio kao drugi, a Espargaro kao treći.


Fotografija je preuzeta sa: https://www.autosport.com/

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje