nedelja, 19. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Pol Espargaro osvoji pol poziciju u Štajarskoj

Vozač KTM-a Pol Espargaro osvojio je pol poziciju pred trku za Veliku nagradu Štajarske. Španac je do svoje prve pol pozicije u kraljevskoj klasi došao nakon što je odvezao najbrži krug u vremenu od 1:23.580 minuta. Drugi je bio Takaaki Nakagami na LCR Hondi, čiji je krug bio sporiji za svega 22 hiljaditinke, a treći je bio Francuz Žoan Zarko na Avintiji. Ipak, zbog kazne koju je dobio zbog incidenta na prethodnoj trci, Zarko će u nedelju startovati iz boksa.

Tok kvalifikacija:

Kvalifikacije na „Red Bul Ringu“ su kao i uvek sa sobom donele mnogo uzuđenja. Pol Espargaro je sve vreme vozio sjajne krugove, a jedini koji mu je pratio je bio Takaaki Nakagami. Japanac je u poslednjem krugu možda i imao najbolje vreme, ali taj krug mu je poništen zbog silaska sa staze.

Žoan Mir na Suzukiju je imao sjajne kvalifikacije, jer je zaostajao samo 98 hiljaditinki u odnosu na Espargara, ali će ipak startovati kao treći, jer Zarko trku počinje iz boksa.

Peti je bio Džek Miler na Pramak Dukatiju, šesti Maverik Vinjales na Jamahi, dok su sedmi i osmi bili Aleks Rins na Suzukiju i Migel Oliveira na KTM-u.

Prošlonedeljni pobednik u Austriji Andrea Dovociozio je imao nešto lošije kvalifikacije, te će trku startovati tek sa devetog mesta. Još slabiji je bio prvoplasirani u generalnom plasmanu Fabio Kvartararo koji je završio na desestom mestu.

Drugi vozač Petronas Jamahe Franko Morbideli je završio na 11. mestu, a iza njega je bio Danilo Petrući koji je morao da vozi u Q1 delu kvalifikacija.

Jako loše kvalifikacije je imao devetostruki šampion Valentino Rosi koji nije uspeo da se kvalifikuje u Q2. Popularni Doktor je izleteo sa staze u jurnjavi za najbržim krugom, te će se zadovoljiti 14. mestom.

Mučenje Honde bez Marka Markesa i dalje traje, jer su Aleks Markes i Štefan Bradil zauzeli tek 17. i 21. mesto.

Trka za Veliku ngradu Štajarske je na programu u nedelju od 14:00.


Fotografija je preuzeta sa: https://www.motorsport.com/

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje