petak, 26. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Osam utakmica u Mađarskoj odloženo! Razlog – korona!

Nova vaterpolo sezona u Mađarskoj počela je još u julu, kada je startovao Kup, ali je posle tri odigrana turnira završnica otkazana zbog toga što su četiri igrača Ferencvaroša bila pozitivna na korona virus. Nekoliko nedelja kasnije situacije je slična i na početku Prvenstva.

Igrači i navijači su bili veoma razočarani posle otkazivanja finalnog turnira Kupa i već tada je bilo jasno da je upitan i početak sezone, koji je bio zakazan za kraj avgusta. Mađari su ove sezone napravili drugačiji sistem takmičenja, gde će 16 timova igrati po sistemu svako protiv svakog dva puta, a zatim će, posle 30 odigranih utakmica, četiri najbolje plasirane ekipe biti u plej-ofu.

Nažalost, već u prvom kolu je pet mečeva otkazano, a nekoliko dana kasnije odložene su još tri utakmice u okviru drugog kola. Saopšteno je da su pojedini igrači Solnoka, Ujpešta, Ferencvaroša, Debrecina, Egera i Vašaša bili pozitivni na korona virus, a u sredu je objavljeno saopštenje OSC-a, gde se navodi da u timu iz Budimpešte ima 10 zaraženih igrača i članova stručnog štaba. Plan je bio da se finalni turnir Kupa odigra 26. i 27. septembra, ali je i to sada pod znakom pitanja.

U prvom kolu Eger je pobedio KSI 14:13, Miškolc je bio bolji od Honveda sa 10:9, dok su Pečuj i BVSC remizirali 12:12. Neizvesno je bilo i nekoliko dana kasnije. Pečuj je savladao Miškolc 10:9, Honved je bio bolji od Debrecina sa 12:9, a ubedljivi su bili Vašaš protiv Tatabanje 9:1, Ferencvaroš protiv Segeda 16:6 i Eger protiv Kapošvara 9:4.


Izvor: Vaterpolo vesti

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje