nedelja, 05. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Oštapenko preokretom do finala u Dubaiju

Letonska teniserka Jelena Oštapenko plasirala se u finale WTA turnira u Dubaiju. Oštapenko je u polufinalu savladaoa Rumunku Simonu Halep rezultatom 2:1, po setovima 2:6 7:6 (7:0) 6:0.

Teška pobeda za Oštapenko, ali na kraju zaslužena. U prvom setu Letonka je propisno nadigrana od Simone Halep koja je letela po terenu. Rumunka je dominirala u svim segmentima igre i sa dva brejka lako osvojila prvi set.

U drugom setu su se stvari promenile. Oštapenko je zaigrala na sve, ili ništa i to joj se isplatilo. U ranoj fazi seta viđena je razmena brejkova da bi set bio rešen kroz taj brejk. Taj brejk je pripao Letonki koja je igrala bez greške i na kraju ga osvojila bez izgubljenog poena.

Osvajanje drugog seta je Oštapenko dao samopouzdanje, a sa druge strane Simona Halep je potpuno pala. Letonki je sve polazilo za rukom, što potvrđuje i podatak da je treći set osvojila sa maksimalnih 6:0.

Oštapenko će za titulu igrati protiv Veronike Kudermetova koje je u finale prošla bez borbe nakon predaje Markete Vondrušove.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje