petak, 19. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Svetski prvak se penzionisao

Kao grom iz vedra neba, fudbalski svet je potresla vest da je od danas Mesut Ozil penzioner.

U jeku sezone Ozil je odlučio da se penzioniše. On je ovu vest saopštio preko svoje instagram stranice.

Ćao svima. Posle mnogo razmišljanja, odlučio sam da se od ovog trenutka više ne bavim profesionalnim fudbalom. Imao sam privilegiju da budem profesionalac skoro 17 godina i jako sam zahvalan na šansama koje sam dobijao. Ipak, u poslednjih nekoliko sedmica i meseci imao sam mnogo problema sa povredama, zbog čega mi je postalo jasno da je vreme da napustim veliku scenu. Bilo je uzbudljivo putovanje, sa mnogo nezaboravnih momenata i emocija. Hvala Šalkeu, Verderu, Real Madridu, Arsenalu, Fenerbahčeu i Bašakšehiru, hvala trenerima i saigračima koji su mi postali prijatelji. Hvala i svim mojim navijačima koji su mi iskazivali ljubav bez obzira na situaciju i za koji kluba igram. Sada se radujem svemu što me čeka sa mojom divnom suprugom Amine i mojim divnim ćerkama Edom i Elom,ali budite sigurni da ću se s vremena na vreme javljati putem društvenih mreža “ saopštio je Ozil.

Ozil je u penziju otišao u 34.toj godini.

Tokom karijere je odigrao 598 utakmica i postigao 98 golova. Osvojio je 9 trofeja među kojima je i titula u Španiji sa Ralom i 4 FA kupa sa Arsenalom.

Odigrao je i 92 utakmice za A reprezentaciju Nemačke i postigao 23 gola. Osvojio je i Svetsko prvenstvo 2014. godine u Južnoj Africi.

Svoju poslednju utakmicu Ozil je odigrao 02. februara za Bašahšehir protiv Kajzerispora u Turskoj super ligi. To je bila tek druga utakmica na kojoj je on bio starter od početka sezone i dolaska iz redova Fenerbahčea.

 

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje