petak, 26. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Partizan srlja u ponor – novi poraz u ABA

Košarkaši Partizana NIS su odigrali još jednu neizvesnu završnicu ove sezone. Ponovo se igrao produžetak, a crno-beli su nakon 45 minuta igre izgubili košarkaški klasik protiv Cibone. Utakmica 20. kola ABA j.t.d. lige, počela je minutom ćutanja za nedavno preminulog legendarnog kapitena i sportskog direktora Partizana, Milenka Savovića.

Tokom prve četvrtine crno-beli su uglavnom bili u vođstvu, da bi gosti u samom finišu stigli do preokreta i vođstva od 19:24, posle 10 minuta igre. U drugoj deonici Parni valjak je uspeo da nadoknadi dvocifren zaostatak i na poluvreme ode sa minimalnih – 36:37, posle fenomenalne trojke Lazara Stefanovića.

Odmah početkom drugog dela susreta, Partizan je prešao u vođstvo, da bi se u poslednjim minutima ipak ušlo u neizvesnu završnicu koja je okončana trojkom gostiju koji su uspeli da odvedu meč u produžetak. U dodatnih pet minuta, ponovo je viđena velika borba iz koje je gostujući tim izašao sa pobedom.

Na konferenciji za medije održanoj posle utakmice, trener crno-belih Saša Filipovski je izjavio:

„Iako smo pred utakmicu ostali bez Zagorca na poziciji tri i četiri, mislim da su mladi igrači dali dobar doprinos kao zamene. Imali smo pobedu, dogovor na tajmautu je bio da im nikako ne ostavimo šut za tri poena, ali desilo se to što se desilo, igrač je pao i ostavili smo samog igrača da šutira za tri poena. Imali smo poslednju odbranu, imali poslednji napad, ali nismo to uspeli da realizujemo. Nespretno smo odigrali tu završnicu, tako da moramo da priznamo pobedu Ciboni“, rekao je Filipovski.

Partizan NIS

Zagorac, Pejdž 2, Dangubić 13, Stefanović 3, Jaramaz 14, Perkins 4, Jovanović, Janković 12, Radovanović 4, Tomas 15, Trifunović 20

Cibona

Radovčić 4, Planinić 15, Marić 8, Novačić 2, Prkačin 23, Gnjidić 4, Branović 2, Drežnjak 9, Markota, Nakić 23


Izvor: KK Partizan

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje