ponedeljak, 29. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Petković: Četvrtfinale nas ne zadovoljava, želimo još

Švajcarska reprezentacija nije zadovoljna plasmanom u četvrtfinale evropskog prvenstva i veruje da ima snage da eliminiše Španiju, rekao je trener Vladimir Petković pred sutrašnji meč u Sankt Peterburgu. Objasnio je da se nakon eliminacije Francuske njegov tim nikoga ne plaši.

Odlično smo se snašli do četvrtfinala, ali želimo još. Ovo nas ne zadovoljava. Još igramo protiv jednog od favorita na turniru, ali nakon što smo eliminisali Francusku, ne osećamo pritisak. Želimo da preduzmemo još jedan korak i bićemo spremni za izazov “, rekao je Petković.

Švajcarac će biti bez kažnjenog veznjaka Granit Džake, koji je protiv Francuske dobio drugi žuti karton. Petković je uveren da svoju zvezdu može da zameni na adekvatan način. „Odsustvo Granita je neprijatno, ali imam ideju kako da se nosim. Jasno je da će bilo koji tim koji odaberem svako morati da da još 10 odsto sebe, jer je Španija sjajna ekipa. Postigli su 10 golova samo za svoje poslednje dve utakmice “, nastavio je trener. „Moramo da odigramo jedan potez ispred njih i da trčimo više od njih, jer je Španija tim koji dominira sa posedovanjem lopte„, dodao je Petković.

Španija je u svom poslednjem meču u grupnoj fazi savladala Slovačku sa 5: 0, a zatim je u osmini finala pobedila Hrvatsku sa 5: 3 nakon produžetaka.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje