ponedeljak, 29. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Selektor Španije tvrdi da imaju najjaču selekciju turnira 2020

Selektor Španije Luis Enrike priprema se za ozbiljnu bitku protiv Švajcarske u četvrtfinalu Evropskog prvenstva. Dve ekipe susreće se u petak u 18:00 u Sankt Peterburgu.

Realnost je da su Švajcarci došli toliko daleko. Znamo ih vrlo dobro sa utakmica u Ligi nacija. Stabilni su u odbrani i znaju da pritiskaju i napadaju. Biće nam veoma teško. Ali do sada u šampionatu nisam video jači tim od našeg “, prokomentarisao je Enrikue.

Njihov selektor Vladimir Petković je izuzetan specijalista. Oni će nam definitivno stvoriti probleme, jer se i oni nadaju ulasku u polufinalu “, nastavio je španski trener.

U prethodnom meču „crvena furija“ je primila tri gola od Hrvatske (5: 3), ne uspevši da pobedi u regularnom vremenu posle vođstva od 3:1. Prema Enrikueu, međutim, Španija nema problema u odbrani: „Imamo jednu od najstabilnijih odbrana u šampionatu. Zadovoljan sam kako smo uspeli da se izborimo sa igrom u odbrani u poslednjih 10 minuta produžetka protiv Hrvata. Međutim, nije mi se svidelo kako smo se tih minuta igrali sa loptom “.

Fizički smo dobro, ali ponekad je problem psihičke prirode. Inače, još nisam odlučio da li ću izvršiti promene u svojoj početnoj postavi. U principu, verujem svim svojim igračima. To se odnosi i na golmana Unaija Simona, koji je pogrešio u prošlom kolu“, zaključio je Luis Enrike.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje