petak, 26. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Petra Kvitova u finalu Dubaija

Češka teniserka Petra Kvitova plasirala se u finale turnira u Dubiaju pobedom na Su Vei Hsieh. Rezultat je bio 2:1, po setovima 3:6 6:2 6:4 posle velike borbe.

Kao i svima na ovom turniru u Kvitovoj je bilo teško da pronađe način da pobedi Hsieh. Hsieh je svojim neobičnim stilom tenisa u prvom setu terala Kvitovu da mnogo trči i samim tim da mnogo greši. Sa dva brejka u finišu prvog seta Hsieh je brz većih problema osvojila prvi set.

Ipak, čini se da je Kvitovoj baš taj prvi set bio dovoljan da snimi protivnicu i pronađe joj manu u igri. U nastavku meča Kvitova je zaigrala mnogo agresivnije, i na taj način nije dala prostora Hsieh da igra duge poene u kojima je ona bolja. Korpulentna Čehinja je riternirala jako dobro i sa dva brejka došla do izjednačenja.

Osvajanje drugog seta je bio i ključ meča. Hsieh nije imala snage da se nosi sa snažnim udarcima Čehinje koja je dobila mnogo na samopouzdanju. Sve joj je polazilo za rukom, a rezultat svega su još dva brejka i pobeda Kvitove.

Kvitova je tako nastavila sa sjajnim partijama ove sezone. Ona je bez ikakve sumnje u ovom trenutku igračica koja je u najboljoj formi, a ovo joj je treći plasman u finale od pet turnira na koliko je igrala ove sezone.

Za trofej u Dubaiju Kvitova će igrati protiv bolje iz duela Benčić/Svitolina.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje