petak, 26. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Belinda Benčić posle drame u finalu Dubaija

Švajcarska teniserka Belinda Benčić plasirala se u finale turnira u Dubaiju. Ona je u polufinalu bila bolja od aktuelne šampionke Ukrajinke Eline Svitoline sa 2:1, po setovima 6:2 3:6 7:6 (7:3).

Još jednom je Belinda Benčić posle velike drame uspela da pobedi. Nakon gotovo izgubljenog meča protiv Arine Sabalenke, i  na ovom meču se Belinda Benčić vratila iz ponora.

Povela je mlada Benčićeva relativno lagano sa 1:0. Od samog starta je nametnula svoj tempo snažnim udarcima. Takvom igrom držala je Svitolinu daleko od osnovne linije, a takav stil igre joj je doneo dva brejka i prvi set.

U nastavku meča smo videli još veću borbu. Drugi deo igre nam je doneo čak 5 brejkova, a u takvoj haotičnoj igri jače nerve je imala Svitolina. Ukrajinka je napravila tri brejka i izjednačila na 1:1.

Poslednji set nam donosi najveću borbu. Obe su se konsolidovale na servisu i igrale na sigurno. Prvo uzbuđenje je viđeno u uvek ključnom sedmom gemu kada je Svitolina napravila brejk. Činilo se da šampionka Dubaija ima sve u svojim rukama, ali pitala se nešto i Benčićeva. Svitolina je imala servis za pobedu, ali u tim ključnim trenucima nije bila prava. Švajcarkinja je uspela da se vrati i tako prenese veliki pritisak na pleća Svitoline.

Otišlo se u taj brejk u kojem je psihološka prednost bila na strani Belinde Benčić. Benčićeva je bila hrabrija, udarala je veoma jako kao na startu meča, a rizik joj se isplatio, jer je osvojila taj brejk sa 7:3 i tako obezbedila plasman u finale.

U velikom finalu Belinda Benčić će igrati protiv Čehinje Petre Kvitove koja je nešto ranije pobedila Su Vei Hsieh.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje