petak, 26. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Pobeda Srbije u poslednjem testu pred Olimpijski kvalifikacioni turnir

Srbija – Meksiko 81:77 (17:21, 28:22, 18:14, 18:20)

Pred beogradskom publikom u dvorani „Aleksandar Nikolić“, reprezentacija Srbije je savladala Meksiko u poslednjem test meču pred Olimpijski kvalifikacioni turnir koji se od 29. juna do 4. jula održava u prestonici Srbije. Rival „Orlova“ bila je ekipa Meksika sa kojom se naš nacionalni tim već sastao na Akropolis kupu u Atini. U odnosu na atinski duel, selektor Igor Kokoškov je večeras mogao da računa na Miloša Teodosića i Nikolu Kalinića, dok su meč propustili Vasilije Micić, Aleksa Avramović i Nikola Milutinov.

Medicinski raport:

–       Aleksa Avramović je na „Akropolis kupu“ dobio udarac i zbog toga je preskočio večerašnji duel sa Meksikom.

–       Nemanja Nedović se oporavlja nakon preležanog virusa Kovid 19. Parametri su sve bolji, idu uzlazno, ali je potreban još određeni vremenski period kako bi mogao da bez rizika pristupi sportu.

–       Marko Gudurić i Vladimir Lučić se nakon napornih sezona trenutno nalaze na neophodnom terapijskom oporavku i neće biti deo tima Srbije tokom predstojećeg Olimpijskog kvalifikacionog turnira.

Od starta utakmice, gostujući tim je pokazao odlučnost da se pred beogradskom publikom prikaže u boljem svetlu neko tokom nedavnog susreta u Atini. Dobar šut za tri poena doneo je Meksikancima početnu prednost, pa je prva četvrtina završena rezultatom 17:21. Beogradska publika, koja je aplauzima pozdravila reprezentativce Srbije, preokret je videla u drugoj četvrtini kada su Marjanović, Teodosić i ostali „Orlovi“ uspeli da dođu do prednosti uprkos čak deset pogođenih trojki Meksikanaca. Na poluvremenu, Srbija je imala +2. Početkom treće deonice, trojke Bjelice i Jovića su donele Srbiji prvo osetnije vođstvo a za tili čas, prednost je narasla do 60:45. Ipak, uporna ekipa Meksika se nije predavala i uspela je da iskoristi šansu za smanjenje razlike, koju Teodosić trojkom uz zvuk sirene za istek trećeg perioda povećava na 63:57.

U poslednjoj deonici, „Orlovi“ ponovo dolaze do dvocifrene prednosti koju su gostujući igrači, zahvaljujući poslednjoj seriji od 7:0 uspeli da smanje sa 81:70 na konačnih 81:77.

Na večerašnjem meču, selektor Kokoškov je ukazao šansu svim raspoloživim igračima a čak njih dvanaestorica su se upisali u listu strelaca. Najefikasniji pojedinac susreta, bio je Boban Marjanović sa 20 postignutih poena.

Srbija: Petrušev 7, Teodosić 4, Bjelica 6, Marinković, Kalinić 6, Milosavljević 7, Lazić 5, Jović 8, Davidovac 3, Dobrić 3, Anđušić 6, Ilić 2, Marjanović 20

Od petka, 25. juna, reprezentacija Srbije ulazi u „balon“, dok će kvalifikacioni turnir za odlazak na Olimpijske igre početi četiri dana kasnije. U grupi „A“, rivali naše reprezentacije će biti Dominikanska Republika i Filipini, dok će se u grupi „B“ takmičiti Senegal, Italija i Portoriko. Samo pobednik turnira će obezbediti učešće na Olimpijskim igrama u Tokiju.


Izvor: KSS 

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje