četvrtak, 18. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Počelo 20. jubilarno prvenstvo Srbije, Partizanu novi večiti derbi

PARTIZANU NOVI VEČITI DERBI

Novom pobedom Partizana u večitom derbiju, proteklog vikenda startovalo je jubilarno 20. prvenstvo Srbije u ragbiju 13. Nakon prošlonedeljnog Super Kupa, večiti rivali sastali su se i u 1. kolu nacionalnog šampionata u kojem su crno-beli savladali Crvenu zvezdu 36:22 (22:10).

Slično kao i pre nedelju dana šampion Balkana je stigao do retke, druge uzastopne pobede nad crveno-belima. Zvezda se trudila svim silama, ali ponovo se pokazalo da crveno-beli nisu na nivou, fizičke kondicije od prošle sezone. Ponovo je u organizaciji igre nedostajao kapiten Vojislav Dedić, koji već duže vreme vuče ozbiljnu povredu

Sa druge strane Partizan je izgleda konačno pronašao recept kako da se uspešno nosi sa crveno-belima. Sjajan spoj mladosti i iskustva ponovo se pokazao kao presudan da se savlada veliki rival.

Partizan je i ovog puta bolje otvorio utakmicu – vođstvo u 4. minutu esejem osigurao je Dragan Janković. Zvezda uzvraća samo tri minuta kasnije esejem još jednog Jankovića, Marka.

Rezultat je kratko bio nerešen, jer je već u narednom minutu Pavle Vojinović ponovo doveo crno-bele u vođstvo – od 10:6. Isti igrač je postigao svoj drugi esej na utakmici u 17. minutu i povećao prednost na 16:6.

Zvezda potom smanjuje prednost domaćih preko Vladimira Boškovića, da bi Partizan na odmor otiša sa prednošću od 22:10. Ovoga puta strelac esej za crno-bele je Aleksandar Pavlović.

Meč je praktično rešen na startu drugog poluvremena, kada u samo tri minuta Vladimir Milutinović postigao dva eseja. Prednost od 32:10 ispostavila se kao nedostižna, iako je Zvezda uspela da se približi u dva navrata. Ipak, Partizan je u 71. minutu esejem Tomice Stojiljkovića stigao do startne pobede u novom šampionatu.

U drugom meču 1. kola, u Baru je gostujući tim iz Crne Gore, Južna Regija poražena od Radničkog sa Novog Beograda 42:18. Crnogorski predstavnik će se takmičiti u prvenstvu Srbije u pripremi za povratak u Balkan Super Ligu naredne jeseni.

Preostali meč startne rudne prvesntva Srbije između Dorćol Tigrova i Radničkog iz Niša odložen. Termin ovog duela naknadno će biti određen.

Miloš Šakan
Press officer Ragbi 13 Federacija Srbije

T +381 64 39 777 63
E [email protected], [email protected]

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje