nedelja, 05. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Poginuo bivši fudbaler francuskog Anžea!

26-godišnji brazilski vezista Žonas Pesali poginuo je u saobraćajnoj nesreći tokom noći između nedelje i ponedeljka nedaleko od centra Kuritibe, prestonice brazilske savezne države Parane.

Pesali, koji se snalazio na poziciji desnog krila, poslednji angažman imao je u redovima brazilskog drugoligaša Parane čiji igrač je bio od januara tekuće godine, ali pritom nije odigrao ni jednu kompletnu utakmicu.

Imao je samo 26 godina, a iza sebe ostavio je ženu i troje dece. Povodom tragičnog događaja na svojim tviter nalozima saučešće porodici izjavile su ekipe Gremija i Koritibe.

Karijeru je započeo 2009. godine u redovima Gremija, a do 2013. godine nastupao je i na pozajmicama za Gremio Barueri i francuski Anže, koji je njegov kompletan ugovor otkupio po okončanju sezone 2012-13. Za ovaj francuski klub kao regularan igrač nastupao je od 2013. do 2016. godine i u tom periodu jednim delom bio je zaslužan za promociju ove ekipe u Ligu 1. Za crno-bele je tokom tog perioda ostvario ukupno 33 nastupa, uz 3 postignuta gola i 4 asistencije. Tokom 2016. godine igrao je na pozajmici u Vende Ljusonu, nakon čega je prešao u azerbejdžanski Nefči iz Bakua. Član brazilskog drugoligaša Parane, čiji je igrač bio do svoje pogibije, postao je početkom januara tekuće godine.


Ukoliko već niste, zapratite nas na našoj Facebook stranici i ostanite u toku sa najnovijim vestima iz sveta sporta.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje