petak, 26. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Poljska prva liga: dešavanja tokom zime u klubovima od 4 do 8 mesta

Nastavljamo sa tekstovima o Poljskom prvenstvu, u prošlom tekstu smo vas upoznali sa promenama u tri provoplasirane ekipe, a sada vam predstavljamo timove od četrvrtog do osmog mesta:

Četvrtoplasirani tim je jedno od najprijatnijih iznenađenja ovogodišnjeg prvenstva Termalica Bruk-bet, tim čije je kapacitet stadiona jedva 4.666 mesta,uspeo je da se umeša u borbu za visok plasman. Tokom zimske pauze  jedan igrač je napustio ovu ekipu, to je Veteran Stano koji  je odigrao  svega tri meča,nije bilo dolazaka u ovaj tim. Najbolji igrači u ovoj ekipi u prvom delu sezone bili su: napadač Gutsovskis koji je postigao 6 golova, kao i veznjaci Višak i Jovanović.

Tokom pripremnog perioda ekipa je odigrala samo jedan meč, protiv azerbejdžanskog Karabaga i poraženi su rezultatom 3:2.


Petoplasirani na tabeli su bili najveći favoriti pred početak za šampionsko zvanje, ekipa Leha iz Poznanja, tim koji prati armija navijača i koji važi za jednog od najnezgodinijih gostovanja u Poljskoj. Od standardnih igrača ekipu je napustio samo štoper Arajuri (12/2) koji je otišao u Brondbi. Dovedena su i pojačanja, defanzivac V.Kostevych koji je došao iz ukrajinske ekipe Karpati, za koju je odigrao 16 mečeva u prvom delu sezone. Iz UAE i ekipe Hata stigao je rumunski internacionalac Mihai Radut, igra na pozijici levokrilnog napadača. Takođe je sa pozajmice vraćen Mohamed Keita, koji je prethodnih godinu i po dana proveo na pozajmicama u Stabeku (20 ut/5 gola) i Stromgodseta (13/4) takođe igra na poziciji krilnog napadača. Inače Leh ima najbolju odbranu u ligi, sa svega 19 primljenih golova na 20 mečeva.

Interesantan statistički podatak za ovu ekipu je to što je u 9 od 10 domaćih utakmica u prvom poluvremenu bilo 0-1 pogodak, ali je u drugom poluvremenu postizan barem jedan gol.

Ekipa je tokom  pripremam odigrala odlično i postigal sledeće rezultate:  


Zaglebije iz Lubina na tabeli zauzima šesto mesto, ono što ovu ekipu drži ovako visoko plasirano jesu dobre igre u gostima, gde su treći po uspešnosti u celoj ligi. Ekipa se nije pojačavala tokom zimske pijace, a jedini koji je napustio tim je češki napadač Michal Papadopulos koji je nastupio na 16 mečeva u prvom delu i postigao 1 gol. Najbolji igrači u prvom delu prvenstva bili su napadač Wozniak (17/5), veznjak Janoszka (18/3) i Janos (18/4/4)

Interesantan statistički podatak za ovaj tim vezan je za utakmice na domaćem terenu, gde je  na 8 od 10 mečeva padalo dva i više golova u prvom poluvremenu utakmica.

Na pripremam je ekipa odigrala jedan meč protiv Tereka iz Groznog i odigrala 1:1


Sedmo mesto Poljskog prvenstva u jesenjem delu zauzela je ekipa Pogona Szczecin, odličan domaćin, na svom terenu imaju skor 4-4-1 što im donosi meč više na domaćem terenu u drugom delu. Takođe prosek golova ove ekipe na domaćem terenu je 3,4 po meču. Ekipa nije izmenjena u odnosu na prvi deo, jedino pojačanje je gruzijski internacionalac Tsintsadze koji igra na poziciji zadnjeg veznog a stiže iz Dinamo Tbilisija. Ekipu je napustio samo japanac Takafumi Akahoshi koji je otišao na Tajland, u prvom delu sezone  nastupao je na 9 mečeva, igra na poziciji centralnog veznog igrača.Najvažniji igrači ovog tima su defanzivac Fraczczak koji je i najbolji strelac tima sa 7 postignutih golova, tu je i bivši poljski reprezentativac, veteran Muravski strelac 3 gola, kao i mađar Gjurcso koji uz 4 gola ima i 4 asistencije.

Što se tiče statistike, na 8 od 9 mečeva na terenu Pogona, padao je makar jedan gol tokom prvog poluvremena.

Rezultati tokom pripremnog perioda:


Poslednja ekipa koja bi se plasirala u plej of Poljskog šampionata da se prvenstvo sada završi  je Arka iz Gdinye. U tim je dovedeno par pojačanja, to su: gruzijac Zaradnija koji dolazi iz Lokomotive iz Tbilisija, prošle sezone  5 asistencije na 9 mečeva za ovaj tim, došao je i napadač Trytko koji stiže iz kazahstanskog Atairua, za ovaj klub odigrao je u prošloj sezoni 28 mečeva,postigao 7 golova i 2 asistencije.Još jedan napadač stigao je na pozajmicu, to je hrvat Barišić koji stiže iz Piasta,za koji je ove sezone bio strelac 1 gola na 13 utakmica. Došao je i mladi vezni igrač Leha,Formela, koji je nastupao za Leh na 15 utakmica, postigao je 3 gola, od čega 2 u utakmici Superkupa na početku sezone, predstavljeće dobro pojačanje za tim Arke. Najbolji igrač u timu Arke tokom prvog dela prvenstva bio je brazilac Marcus Vinicius koji je postigao 7 golova i zabeležio 6 asistencija, bolji od drugih bio je i  napadač Simazcko koji je na 17 mečeva postigao 4 gola.

Na svih 10 utakmica na domaćem terenu Arke, postizan je makar jedan pogodak u drugom poluvremenu.

Na pripremnim utakmicama Arka je postigla sledeće rezultate:

Sledi tekst o ekipama koji će se boriti za ulazak u playoff i ekipama koje će se boriti za opstanak!

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje