četvrtak, 25. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Poljska prva liga: Novosti iz top 3 kluba pred nastavak prvenstva!

Danas se nastavlja Poljsko prvenstvo utakmicama 21. kola, a tokom zimske pauze izdešavali su se neki interesanti transferi, a prvenstvo Poljske nije u skorije vreme bilo zanimljivije, za titulu se bori pet ekipa jer je bodovna razlika između prvoplasirane Jagelonije  i petoplasiranog Leha samo 7 bodova, donosimo vam informacije o tome, a u ovom tesktu će biti reči o promenama u prva tri tima na tabeli koji će voditi borbu za titulu:

 

Tabela posle jesenjeg dela 2016/17

Prvoplasirana Jagielonija odlično je odigrala prvi deo šampionata, posebno su se istakli Vassiljev koji je postigao 10 golova,igra u veznom redu i reprezentativac je Estonije i Černyich reprezentativac Litvanije i strelac 9 golova u prvom delu šampionata. Odbrana ekipe primila je 20 golova na 20 odigranih mečeva i druga je najbolja u ligu.

NIje bilo značajnih odlazaka iz ekipe, tim je napustilo četvorica igrača sa malom minutažom. Što se tiče dolazaka tim je pojačao litvanac Novikovas koji je stigao iz Bohuma u transferu vrednom 350 hiljade evra, a pojačaće konkurenciju u veznom redu. Takođe je stigao i Zigi Gordon standardan desni bek iz škotskog Patrika, ove sezone odigrao je 14 utakmica za svoj bivši klub.

Rezultati u pripremnom periodu: 


Drugoplasirana Lehija iz Gdanjska izjednačena je po broju bodova sa Jagelonijom, a najbolje partije pružali su na domaćem terenu gde su ostvarili skor 8-1-1. U timu su se najviše istakli portugalaci Flavio I Marco Paixao, sa 8 odnosno 6 golova, a odlični su bili i napadač Kuswik sa 7 golova, kao i srpski internacionala Miloš Krasić. Tokom zimskog prelaznog roka tim je prodao golmana Sergeja Milinkovića Savića italijasnkom Torinu, ali će on ostati u Lehiji do kraja sezone. Što se tiče dolazaka, tim su pojačali: golma Kuciak koji dolazi iz Hala, zadnji vezni Borysiuk, iz QPR-a, iz ekipe Podbeskidzie stigao je mladi
Mikolajewski,  iz Slavije je na pozajmicu stigao napadač Van Kessel koji je prošle sezone bio najbolji strelac slovačkog Trenčina sa 17 golova na 33 meča.

Rezultati u pripremnom periodu: 


Trećeplasirana ekipa Legije, doživela je najviše promena tokom zimske pauze, u ekipu Čikago Fire otišao je najefikasniji napadač ekipe Nemanja Nikolić, on je i prvi strelac šampionata sa 13 postignutih golova, takođe tim je napustio i drugi napadač Aleksandar Prijović koji je pojačao grčki Paok, on je u jesenjem delu bio strelac 5 golova.Otišao je i desni spoljni igrač Berezinsky(11/0), koji je pojačao Sampdoriju. Ekipu je pojačalo nekoliko igrača, a kao najveće pojačanje figuriraju napadači Tomas Necid koji stiže Burse, zatim Vamara Sanogo koji stiže iz drugoligaša Zaglebija za koji je u prvo delu postigao 5 gola uz tri asistencije i nigerijac Daniel Chukwu koji dolazi iz kineskog drugoligaša Šenžena za koji je u prošloj sezoni postigao 11 golova uz 5 asistencije na 22 utakmice. U tim je stigao i jedan od najboljih igrača mađarskog Ferencvaroša, Dominik Nagy, koji je za ovaj klub u prvom delu sezona odigrao 18 mečeva, postigao gol o zabeležio 4 asistencije, igra na poziciji centralnog veznog igrača.

Rezultati u pripremnom periodu:

Već u prvom prolećnom kolu nas očekuje derbi meč između prvoplasirane Jagelonije i Lehije i Gdanjska, a to što oni igraju međusbono mogla bi da iskoristi Legija koja gostuje ekipi Arke koja je osmoplasirana na tabeli!

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje