petak, 26. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Polona Hercog osvojila titulu u Luganu

Slovenska teniserka Polona Hercog osvojila je titulu u Luganu. Ona je u velikom finalu bila bolja od talentovane Poljakinje Ige Svjatek rezultatom 2:1, po setovima 6:3 3:6 6:3 posle velike borbe.

Iako je Svjatek važila za favorita u velikom finalu mora se istaći da je iskustvo po ko zna koji put pokazalo da je ono presudno u velikim finalima.
U prvom setu viđeno je mnogo nervoze na obe strane, a i meč je prekinut zbog kiše, koja je tokom cele nedelje pravila probleme organizatorima. U prvom setu je viđeno čak šest brejkova, a u takvoj haotičnoj igri bolje se snašla Hercog koja je napravila četiri brejka.

Iako je loše igrala u prvom setu, talentovana Svjatek se nije predavala. Ona je preuzela kontrolu u drugom setu, i sve je zavisilo od nje. Počela je da igra mnogo agresivnije, što joj je i dalo rezultat, jer je napravila tri brejka i meč vratila u potpuni egal.

Dobru igru iz drugog seta Svajtek je prenela i u treći, jer je na samom startu napravila brejk i povela sa 2:0. Ipak, to je bilo sve od nje u ovom meču, jer je došlo da grča u igri mlade Poljakinje. Svjatek je očigledno uplašila velikog rezultata, a to je iskusna Hercog iskoristila i sa tri brejka potpuno preokrenula meč u svoju korist.

Hercog je tako došla do titule posle veliko preokreta, a ovo joj je treća titula u karijeri.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje