četvrtak, 28. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

Portugal – Meksiko (Kup Konfederacija- A grupa) najava i prognoze!

Od 17 časova nas očekuje drugi duel grupe A na Kupu Konfederacija, a sastaju se selekcije Portugala i Meksika, meč se igra na stadionu Krestovsky stadionu u Sant Petersburgu.

Portugal je na ovo takmičenje došao sa najjačim mogućim sastavom, u odnosu na tim koji je postao prvak Evrope prošle godine, nema Edera strelca pogotka u finalu, kao ni Renato Sančeza koji je sa mladom selekcijom, ali se tim pojačao dvojicom novih zvezda evropskog fudbala, a to su Bernardo Silva, novi igrač Mančester Sitija, i Ander Silva, novi napadač Milana. Na golu je neprikosnoveni Rui Patriso, dok su u defanzivi Sedrik i Guereiro po bokovima, dok će u sredini igrati tandem Pepe i Bruno Alves. Za organizaciju igre biće zadužen Žoao Moutinjo, zajedno sa Danilo Pereirom, Andre Gomešom i Adrienom Silvom. Dok u napadu i na krilnim pozcijama slatke muke za selektora Portugala, tu su Nani i Kvarežma na boku, a u napadu pomenute Bernarda Silvu i Andrea Silvu, uz neprikosnovenog Kristijana Ronalda. Tim je verovatno i jači nego na Evropskom prvenstvu, a igraće u formaciji 4-3-3, koja će se u defanzivi modifikovati u 4-2-3-1.

U najavi meča, Fernando Sanstos selektor Portugal je rekao: ,,Pre godinu dana sam rekao da ćemo osvojiti Euro 2016. Rekao sam da nismo favoriti ali da smo kandidati za titulu. I danas imam isto mišljenje i još veće samopozdanje.“

Mekisko je posle puno takmičenja konačno uspeo da na jedno dovede svoj verovatno najjačim tim. Na golu je Giljerme Očoa, dugo godina standardni golman reprezentacije. Što se tiče defanzive tu je legenda reprezentacije i bivši igrač Barsleone, 38-godišnji Rafa Markez koji je do sada odigrao 139 utakmica za nacionalni tim, kao i Hektor Moreno novo pojačanje Rome, Rejes iz Espanjola i Lajun iz Porta su takođe tu, kao i Karlos Salcido iz Frankfurta. Što se tiče veznog reda još jedan igrač sa preko 130 mečeva za reprezentaciju Karlos Guardado iz PSV-a igraće i sada po levoj strani veznog reda, za organizaciju igre biće zaduženi Džonatan dos Santos iz Viljareala, kao i Marko Fabian koji je imao odličnu sezonu u Frankfurtu (7 golova i 4 asistencije). Hektor Herera iz Porta zaokružuje vezni red. Najjači deo tim je svakako napad, gde je posle dugo godina i puno takmičenja izbor nikad veći. Tu su Karlos Vela iz Sosjedada, Ćićarito iz Bajer Leverkuzena, Đovani dos Santos iz LA Galaksija, jedan od najboljih napadača koij nastupaju u Meksiku, Oribe Peralta i napadač Benfike, Raul Himenez, strelac 11 golova na 32 meča za njegov klub ove sezone. A ti je i Lozano, napadača domaćeg tima Pačuka, inače strelac 11 golova u prvenstvu. Selekciju predvodi Karlos Osorio, trener iz Kolumbije koji je imao uspeha u južnoameričkom fudbalu, a selekcija nastupa u formaciji 4-3-3.

Odigrali su dve međusobna meča i oba puta je slavio Portugal i to 1:2 i 0:1.

Očekuje nas sudar dva tima sa neverovatnim ofanzivnim potencijalom, ali i kvalitetnim defanzivcima, što će svakako doprineti odličnom meču lepom za gledanje. Imena napadača sa obe strane garantuju da golmani neće moći mirno da postmatraju meč, a kvota koju kladionice nude na igru da će oba tima postići najmanje po jedna gol (GG) je 1,90.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje