četvrtak, 25. april 2024.

t1x2.net

spot_img

U poslednjih par dana Kinezi veoma aktivni na „transfer pijaci“

Da čelnici kineskih klubova sve više ulažu u fudbal zna se iz sezone u sezonu, a posebno je zanimljivo to da kupuju fudbalere širom sveta. Stoga, u poslednjih par dana bili su naročito aktivni na trasnfer pijaci. Evo i nekoliko podataka vezanih za istu.


  • Franck Ohandza je prešao iz splitskog Hajduka u kineski Shenzen FC za 1.62 miliona funti. Ovaj centralni napadač ima svega 26 godina.
  • Rafael Silva je iz brazilskog Bragantina prešao u kineski Dalian Transcendence za nama nepoznatu sumu novca. Fudbaler rodom iz Brazila igra na poziciji levog krila.
  • Dvadesetosmogodišnji Juan Cala prešao je iz španskog Hetafea u kineski Henan Jianye za 1.44 miliona evra.
  • Babacar Gueye i Marti Crespi su na neki način nekarakteristični transferi za Kineze, iz prostog razloga što je u pitanju transfer igrača iz jednog kineskog kluba u drugi. Naime, Gueye je prešao iz ekipe po imenu Xinjiang Tianshan Leopard u ekipu po imenu Heilongjiang Lava Spring, dok je Crespi prešao iz Qingdao Huanghai-a u Nei Mongol Zhongyou.
  • Yannick Carrasco je iz španskog Atletiko Madrida prešao u Dalian Yifang za 27 miliona evra. U istu ekipu prešao je i Nico Gaitan, takođe iz Atletiko Madrida, ovog puta za 16.2 miliona evra.
  • Jair je iz Jeonnam Dragonsa iz Južne Koreje prešao u kineski Yanbian Funde za nama nepoznatu sumu novca, a igra na poziciji centralnog napadača.
  • Centralni bek, Raul Rodriguez, takođe je jedan od retkih koji je iz jednog kineskog kluba prešao u drugi, a njegovo fudbalsko putovanje odvilo se na relaciji Shanghai ShenxinMeizhou Meixian Techand. Transfer se realizovao za nama nepoznatu sumu novca.

Šta vi mislite o fudbalu u Kini?


Za više transfera, posetite sledeći link.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje