četvrtak, 25. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Postignut je 700. gol u karijeri Kristijana Ronalda

Čak 700. klupski gol u izuzetnoj karijeri Kristijana Ronalda doneo je Mančester junajtedu pobedu od 2-1 protiv Evertona.

Entoni Marsijal se povredio i morao je da napusti igru sa Evertonom u prvom poluvremenu, pa je Ronaldo ušao da ga zameni. Posle dosadašnje izazovne sezone i za državu i za klub, Ronaldov je drugi drugi gol u godini.

Ronaldo je ranije postigao samo jedan gol — jedanaesterac protiv Šerifa iz Tiraspolja. Njegov prvi gol ove sezone i prvi gol ikada iz otvorene igre, respektivno. Računajući golove za Sporting, Real Madrid, Mančester junajted i Juventus, Ronaldo je postigao 700 klupskih golova u karijeri, što je neverovatan ukupno.

On je 14. strelac u istoriji Mančester junajteda sa 144 gola, od kojih su svi postignuti za tim. Bio je to Ronaldov 144. gol u crvenom dresu Junajteda tokom dva boravka u klubu. Takođe nudimo i najbolju kladionicu BET 365.

U sjajnoj karijeri, portugalski napadač je takođe postigao 450 golova za Real Madrid, 101 gol za Juventus, kao i pet golova za Sporting iz Lisabona. U međuvremenu, Ronaldo je još jednom počeo na klupi pre nego što je zamenio Entonija Marsijala.

U 44. minutu, 37-godišnji portugalski napadač nasrnuo je na dodavanje Kazemira i finiširao ispod golmana Evertona Džordana Pikforda. Na kraju je to bio i pobedonosni gol za Crvene đavole, koji su pobedili sa 2-1. Ronaldo je postigao 117 golova na međunarodnoj sceni, čime je ukupan broj golova u karijeri i za državu i za klub porastao na 817.

Rio Ferdinand, bivši saigrač, pohvalio je Ronalda za njegov uspeh. Činjenica da je Ronaldo postigao 700 klupskih golova u samo 943 utakmice čini njegovo dostignuće mnogo izvanrednijim. On još neće biti gotov. Možda je konačno uspeo da postigne ovaj gol, a Junajtedu mu je potreban da bi sada počeo da postiže golove.

Ronaldo je stvorio istoriju dominirajući muškom međunarodnom fudbalskom statistikom prošle godine. U meču protiv Republike Irske postigao je dva gola za Portugaliju, preskočivši Ali Daeija, koji je za Iran postigao 109 golova tokom 1993. i 2006. godine.

Ukupno je postigao 140 golova u Ligi šampiona za svoj klub, 13 više od svog dugogodišnjeg neprijatelja Lionela Mesija. Sa svojim poslednjim golom, Ronaldo sada ima veću prednost u odnosu na Mesija u pogledu ukupnih postignutih klupskih golova (argentinski napadač ima 691 za Pari Sen Žermen kao i za Barselonu).

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje