nedelja, 05. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Posvetiće se trenerskom poslu

Nekadašnji kapiten reprezentacije Belgije – Vensan Kompani objavio je kraj svoje igračke karijere.

34-godišnji defanzivac je tako „okačio kopačke o klin“ posle 17 godina igranja na seniorskom nivou.

„Želim se u potpunosti posvetiti svojoj ulozi trenera i treba mi 100% vremena i maksimalno se fokusirati na to. Zbog toga završavam igračku karijeru, ali ambicije i želje za usphemom ostaju. Želim da ostanem sa klubom najmanje četiri sezone i da dokažem da Anderleht može da igra moderan stil fudbala uz dobre rezultate“, istakao je Kompani.

On se tokom protekle sezone vratio u Anderleht u ulozi trenera-igrača, ali će se sada maksimalno posvetiti trenerskom pozivu. Kompani je i ponikao u ovom klubu iz kojeg je 2006. godine realizovao transfer u Hamburger. Nakon dve sezone provedenu u Nemačkoj, otišao je na Ostrvo, gde je potpisao za Mančester Siti. U redovima engleskog kluba proveo je 11 sezona, odigravši 360 utakmica uz 20 postignutih golova. Sa „Građanima“ osvojio je 4 titule prvaka Premijer lige i dva FA Kupa.

Reprezentativac Belgije bio je u periodu od 2004. do 2019. godine, gde je ukupno odigrao 89 susreta u dresu sa nacionalnim grbom. Najveći uspeh ostvario je na Svetskom prvenstvu u Rusiji 2018. godine, zauzevši treće mesto.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje