nedelja, 28. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Poter i oficijalno na klupi „Plavaca“

Engleski premierligaš – Čelzi na svom zvaničnom sajtu objavio je imenovanje novog šefa struke u vidu – Grejema Potera.

47-godišnji strateg je sa upravom popularnih „Plavaca“ potpisao ugovor u narednih pet godina i dolazi kao „zamena“ za nemačkog trenera – Tomasa Tuhela koji je u toku jučerašnjeg dana dobio otkaz usled dosta slabih rezultata na početku nove sezone.

 

„Neverovatno sam ponosan i uzbuđen što predstavljam Čelzi, ovaj fantastičan klub. Veoma sam uzbuđen što ću postati saradnik sa novom vlasničkom grupom Čelzija i radujem se susretu i radu sa uzbudljivom grupom igrača i razvoju tima i kulture na koju naši neverovatni navijači mogu da budu ponosni. Takođe bih želeo da se iskreno zahvalim Brajtonu što su mi omogućili ovu priliku, a posebno Toniju Blumu i svim igračima, osoblju i navijačima na njihovoj kontinuiranoj podršci tokom mog boravka u klubu“, rekao je Poter.

„Oduševljeni smo što smo doveli Grejema u Čelzi. On je dokazani trener i inovator u Premijer ligi koji odgovara našoj viziji kluba. Ne samo da je izuzetno talentovan na terenu, on ima veštine i sposobnosti koje se protežu i van terena što će Čelzi učiniti uspešnijim klubom. Imao je veliki uticaj u svojim prethodnim klubovima i radujemo se njegovom pozitivnom uticaju u Čelziju“, dodao je predsednik i vlasnik kluba – Tod Boli.

Poter je u minule tri sezone predvodio Brajton, koji je pod njegovim vodstvom igrao izuzetno atraktivan i dopadljiv stil fudbala, a popularnim „Galebovima“ u sezoni 2021/2022 doneo najbolju poziciju u klupskoj istoriji u Premier ligi (deveto mesto sa 51. osvojenim bodom).

Predhodno, jedno sezonu proveo je na klupi Svonsija, dok je u periodu od 2011. do 2018. godine radio u švedskom Ostersundsu.

Svoj debi na klupi londonskog tima imaće ove subote na gostovanju kod gradskog rivala – Fulama.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje