subota, 04. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Povratak na mesto uspeha

Iskusni portugalski strateg – Žorž Žesus vratio se u svoju domovinu, gde je po drugi put u svojoj trenerskoj karijeri imenovan za šefa stručnog štaba – Benfike.

65-godišnji stručnjak je sa upravom lisabonskih „Orlova“ ugovorio trogodišnju saradnju uz platu od 4 miliona eura po sezoni. Brazilskom Flamengu (u kojem je do sada radio) pripada 2 miliona eura na ime obeštećenja, jer je Žesus imao još godinu dana ugovora sa ovim klubom.

Žesus se tako vratio u Benfiku koju je predvodio u periodu od 2009. do 2015 godine (kada je osvojio tri tutule prvaka Portugala, šest nacionalnih Kupova, kao i dva finala Lige Evrope), nakon čega po mnogima napravio veliku „izdaju“, jer je „seo“ na klupu jednog od najvećih rivala – Sporting Lisabona.

Ipak, deluje da su mu fanovi Benfike to „oprostili“, jer su sa velikim oduševljenjem dočekali vest o njegovom povratku u klub, koji iza sebe ima „sezonu za zaborav“. Žesus je sa Flamengom osvojio – trofej prvaka Brazila, Kopa Libertadores, Karioka prvenstvo, te je svoju „misiju“ u Brazilu ostvario i odlučio da „podigne na noge posrnulu“ Benfiku koja je ove sezone „predala“ trofej šampiona Portugala – Portu.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje