četvrtak, 02. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Predsednik Trikolora podneo ostavku zbog nedoličnog ponašanja

Predsednik Fudbalskog saveza Francuske (FFF) Noel Le Gre podneo je danas ostavku nakon što je revizijom Vlade utvrđeno da više nema legitimitet da predvodi Savez zbog nedoličnog ponašanja prema ženama i njegovog stila upravljanja.

Le Gre (81) je trenutno pod sudskom istragom zbog navodnog seksualnog i moralnog uznemiravanja, a prijavu je podnela Sonja Suid, agent nekoliko francuskih reprezentativaca.

On se privremeno povukao sa funkcije dok Izvršni komitet FFF nije pregledao nalaze revizije, a na današnjem sastanku u Savezu podneo je ostavku.

Potpredsednik FFF Filip Diallo biće privremeni predsednik do juna 2023. godine.

Revizorski izvještaj, zasnovan na više od 100 intervjua i analiza različitih dokumenata, zaključio je prošlog meseca da je ponašanje Le Grea prema ženama bilo neprikladno i ukazao na ostale poremećaje u radu Saveza.

U izveštaju je navedeno da politika 81-godišnjeg Le Grea protiv rodno zasnovanog i seksualnog nasilja „nije ni delotvorna ni efikasna„.

Fudbalski savez Francuske pohvalio je Le Greove „izvanredne sportske i ekonomske rezultate“ otkako je bio na čelu od 2011. godine i ponovio snažnu posvećenost protiv rodno zasnovanog i seksualnog nasilja.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje