četvrtak, 28. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

Predstavljanje GRUPE A (GOLD CUP 2017)

U prvom članku iz serijala Gold Cup, predstavili smo vam samo takmičenje, sistem kao i stadion na kojima će se igrati mečeve, u današnjem tekstu pažnju ćemo posvetiti ekipama koji se takmiče u grupi A, a to su Honduras, Kosta Rika, Francuska Gvajana i Kanada.

HONDURAS

Selekcija Honduarasa ili popularno ,,Los Cartachos“ nalazi se na 69.mestu FIFA rang liste, a prvenstvo Severne i Srednje Amerike osvajila je 1981.godine. U novom sistemu takmičenja od 1991.godine, jednom su bili drugi (1991.), a do polufinala su stizali u 4 navrata (2005,2009,2011,2013). Na takmičenje su se plasirali osvojivši Prvenstvo Centralne Amerike, na kojem su ostvarili skor 4-1-0.

Najar, fudbaler Anderlehta, neće biti sa svojim timom na šampionatu!

Što se tiče tima, treba istaći standardne igrače,defanzivca Maynora Figerou (136 nastupa/4 gola) inače igrača Dalasa, zatim vezne igrače Lozana (22/7) iz Tenerifa i Bonieka Garciu (117/3) igrača Hjustona, dok bi glavnu reč u napadu mogao da ima fudbaler meksičke Nekase, Beckless (50/1). Ono što takođe treba napomenuti to su izostanci nekih važnih igrača, pre svega defanzivaca Izaguire (Seltik 93/3), Clarosa (Espagna 78/3) i Mario Martineza ( ENPPI 68/5), veznjaka Espinoze (Kanzas 53/5), najpoznatijeg igrača Najara iz Anderlehta (35/4) i najboljeg strelca na Prvenstvu Centralne Amerike – Hernandeza (19/6 iz Deportivo Tolime).

Honduras se ne nalazi u najboljoj formi u poslednje vreme, na poslednjih 8 mečeva zabeležili su skor 1-3-4. Što se tiče grupne faze, Honduars će se najverovatnije boriti sa Kosta Rikom za prvo mesto, ali će morati da obrate pažnju na neugodnu ekipu Kanade.


KOSTA RIKA

,,La Tricolor“ kako se popularno naziva ova selekcija, zavredila je pažnju fudbalske javnosti sjajnim igrama na Svetskom prvenstvu u Brazilu 2014-te godine kada su stigli do 1/4 finala, a nisu poraženi u regularnom delu nijednom, skor 2-3-0, gol razlika 5:2. Selekcija se nalazi na 20.mestu FIFA rang liste, a na takmičenje se plasirala zauzevšri 4.mesto na Prvenstvu Centralne Amerike. Osvajali su ovo takmičenje 1963,1969,1989. Selekcija je inače 8 puta osvajala Prvenstvo Centralne Amerike.

Brajan Ruiz i Kembel, napadački dvojac Kosta Rike!

Što se tiče ekipe, sadašnja reprezentacija Kosta Rike igra dosta defanzivan fudbal što mnogi smatraju da nije u skladu sa kvalitetom i potencijalom ovog tima, na poslednjih 9 mečeva, imaju skor 2-5-2 i gol razliku 4:6. Na 9 poslednjih mečeva bilo je od 0-3 gola, dok je na 7 od 9 viđeno 0-2 gola.

Veliki problem za selekciju, mogao bi da bude izostanak prvog golmana i Kejlora Navasa iz Real Madrida koji neće igrati na šampionatu, faliće i Duarte (odbrana 33/2 iz Espanjola), zatim Miler (57/2 iz Portlanda), dok će u veznom redu nedostajati krilni igrač Bolanos (74/6 iz Vankuvera) i godinama najkreativniji vezni igrač ove selekcije Celso Borges (100/21 iz La Korunje). Što se tiče igrača koji su tu, najveća zvezda je napadač Sportigna, Brajan Ruiz (99/23), kao i njegov kolega iz napada, Campbell (72/14) iz Arsenala. Treba spomenuti još defanzivce Umanu (100/1 – Kartagina), Gonzaleza (57/2 -Bolonja), Gambou (56/3 -Seltik), Brajana Ovieda (34/1 – Sanderlend). Ekipi će nedostajati kreacije u veznom redu, što može da bude problem kada se budu sastajali sa jačim reprezentacijama, svakako da sa ovim timom ne bi trebali da imaju problema u grupi.


FRANCUSKA GVAJANA

Ovo je prvo debitantsko učešće selekcije ,, Les Yana Doks“ na prvenstvima Severne i Srednje Amerike, trenutno zauzimaju 120.mesto na FIFA rang listi. Oni su mala ostrvska kolonija Francuske, koja se odvojila od fudbalskog savez Francuske iako su neki igrači poreklom sa ovog ostrva nastupali i za reprezentaciju ,,galskih petlova“.

Može li Florant Maluda, da priredi iznenađenje sa Francuskom Gvajanom!

Najpoznatije ime ove selekcije je bivši reprezentativac Francuske- Floran Maluda koji ima 37 godina i može da igra za zemlju svojih predaka jer je prošlo više od 5 godina od kad je odigrao poslednji meč za reprezentaciju Francuske, za koju je inače odigrao 90 utakmica i postigao 9 golova. Ostatak tima čine igrači iz timova nižih liga Francuske i domaćeg šampionata, a treba spomenuti još defanzivca Rimane-a koji igra za mladi tim PSŽ-a, veznjake, braću Ludovica i Loic-a Baal-a, Ludovic nastupa za Ren, za koji je odigrao 35 mečeva ove sezone i zabeležio 5 asistencije, dok je Loic član Šamberija. Napad će predvoditi tandem Sloan Privat (Gengamp) koji je na 3 meča za selekciju postigao 6 pogodaka i najbolji je strelac tima, kao i Evans (39/6) koji igra u domaćem timu ASC Le Geldar. Ova selekcija može da bude neugodna svim protivnicima, ali će teško uspeti da ostvari nešto više od grupne faze takmičenja.


KANADA

Soker tim ove države, kako ga nazivaju njeni građani jedan je od osvajača ,,modernog“ Gold Kupa, i jedina je selekcija uz SAD i Mekisko koji je ovo takmičenje osvajao od 1991.godine. Bilo je to 2000-te godine. Osim toga 2002. su bili treći, a do polufinala su stili još samo 2007.godine.

Ono što je karakteristično za ovaj tim odkad je pod vođstvom kolumbijca Zembrana, jeste to da igraju jako otvorene mečeva sa puno golova, tako da su na poslednjih 8 susreta ovog tima bilo viđeno najmanje dva gola, dok je na 7 od 9 mečeva viđeno tri i više pogodoka.

Scott Arfield će posle dokazivanja u Premijer ligi, moći da se dokaže i na reprezentativnom niovu!

Ekipa je sastavljena od igrača iz MLS lige i igrača koji nastupaju u Evropi. Milan Borjan golman Korone, štitiće mrežu tima, dok su u odbrani De Jong(Vankuver), Straith (Edmonton) i James (Vašaš) imena koja se izdvajaju, u veznom redu mnogo se očekuje od dvojca koji nastupa u Engleskoj, tamnoputi Hoilett(12/0) fudbaler Kardifa trebalo bi da igra po desnom boku, dok bi za organizaciju igre trebalo da bude zadužen Scott Arfield iz Barnilija(7/0). Napad sačinjavaju igrači iz MLS lige, Rikets iz Toronta (55/15) najbolji strelac selekcije, i Jackson Hamel iz Montrela strelac 5 golova na 10 mečeva za svoj tim ove sezone. Što se tiče izostanaka, nema 34-godišnjeg Hutchisona iz Bešiktaša koji se povukao posle 74 nastupa za nacionalni tim, a faliće i defanzivci Ledgerwood (50/1) iz Edmontona, Edgar (41/4) iz Vankuvera i Henry iz Vest Hema (22/0), kao i napadač Jackson (Walsall) 49/6.

U poslednja tri učešća na Gold Cupu selekcija Kanade nije uspela da prođe grupnu fazu, a u tom periodu ostavrila je samo jednu pobedu, što je vervatno realan domet i na ovom takmičenju.

Predlog za klađenje:

  • Honduras prvi u grupi A (kvota 3,20)

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje