ponedeljak, 06. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Predstavljanje timova za novu NFL sezonu: Dalas Kaubojsi

Druga ekipa iz istočne divizije NFC-a su Dalas Kaubojsi koji ove sezone pucaju na najviše domete.

Prethodna sezona: 8-8 bez plej ofa

Napad:

– Total: 1. napad lige koji je u proseku osvajao 431,5 jardi po utakmici i postizao 27,1 poen.

– Igra po zemlji: 5. napad lige sa 134,6 osvojenih jardi po utakmici. Postilgli su 18 TD po zemlji uz 7 famblova.

– Pas igra: 2. napad lige sa 296,9 osvojenih jardi po utakmici. Kompletirani pasovi 388/597, postigli 30 TD uz 11 INT.

Odbrana:

– Total: 9. odbrana lige koja je u proseku dozvoljavala 327 jardi i 20,1 poen po utakmici.

– Igra po zemlji: 11. odbrana lige sa 103,5 dozvoljenaih jardi, uz 14 TD i 7 iznuđenih famblova.

– Pas igra: 10. odbrana lige sa 223,5 dozvoljenih jardi u proseku. Dozvolili su 21 tačdaun uz 7 INT.


Sveamerička ekipa zvana Dalas je imala još jednu katastrofalnu sezonu. To je tim koji oduvek „puca“ na najviše domete, ali uvek ih nešto omete. U ovom trenutku to je bila ekipa Filadelfije koja je sa „B“ timom uspela da ih dobije u direktnom duelu i plasiraju se u plej of.

Ceh za neuspeh je platio dugogodišnji Džejson Geret koji je posle mnogo godina dobio otkaz. Geret je svakako jedan od glavnih krivaca za ovako loše rezultate Dalasa, ali nije samo on kriv.

Dakle, Dalas započinje neku novu eru, a novi trener je ni manje ni više nego Majk Mekarti, koji je radio u Grin Bej Pekersima sa kojima je osvojio i titulu. Vlasnik Dalasa Džeri Džouns smatra da je upravo Mekarti pravo rešenje koje će ovaj tim podići na viši nivo.

 

Kao i svake sezone uvek ima drame u Dalasu. Konkretno ove sezone, velika saga se vodila oko novog ugovora za Daka Preskota. Mladi kvoterbek očigledno želi da naplati što je više moguće svoje usluge, ali vlasnik tima mu ne da toliki novac. Mora se priznati da je to pametan potez Džonsa, jer Preskot barem za sada nije pokazao da vredi taj novac. Preskot je potpisao frenšaj tag ugovor na osnovu kog će Preskot zaraditi 31,4 miliona dolara. U tim je doveden kvoterbek Endi Dalton, a to je jasan znak za Preskota da nije nezamenljiv.

Kao i svake sezone sve u ekipi Dalasa će se vrteti oko Ezikjela Eliota. Eliot je za mnoge najbolji trkač u NFL ligi i on mora da ima loptu u rukama. To prošle sezone nije bio slučaj, jer se iz nekog razloga mnogo igralo na Preskota i hvatače.

To je naravno bilo samoubistvo, jer Eliot je igrač koji donosi prevagu, posebno sa ofanzivnom linijom kakvu Dalas ima. To će se sigurno ove sezone promeniti, jer je Mekarti dosta bolji trener od Gereta.

Na draftu je Dalas birao hvatača Si Di Lemba, a ostatak hvatačkog korpusa je više nego solidan.

Što se odbrane tiče, ona je ostala maltene ista, a to je dobro za Dalas.


Plasman:

Dalas bez ikakve sumnje na papiru ima najjači tim, ali sa njima se nikad ne zna. To je tim koji je pod konstantnom presijom dobrih rezultata, jer oko njih uvek kruže priče koje očigledno remet red unutar tima.

Mekarti bi svakako trebao da unese neke novine i svežinu unutar tima, a ako se eventualno desi da Dalas ne osigura plej of to će biti ravno katastrofi.


Fotografije su preuzete sa: https://www.usatoday.com/

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje